Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanke

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeessa  uudistetaan kunnissa ja kuntayhtymissä tehtävää sosiaali- ja terveydenhuollon työtä. Tavoitteena on, että asiakas on yhden yhteydenoton päässä tarvitsemastaan avusta. Yhteydenotto voi tapahtua puhelimella, verkossa tai tulemalla paikan päälle. Hanke toimii yhteistyössä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten lisäksi muiden alan asiantuntijoiden ja järjestöjen kanssa. Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus –hankkeeseen kuuluu viisi kehittämisosa-aluetta sekä sosiaali- ja terveyskeskus- tiimi.

Sosiaalihuollon asiantuntijamme Taru Arnkilin piirrosvideo selittää nykyisten palveluiden kehittämistarvetta. Palvelujen pitäisi muokkautua ja yhdistyä asiakkaan tarpeiden mukaan, eikä asiakkaan tarpeiden pilkkoutua tai sopeutua palvelutarjontaan. Videossa uima-allas on vertauskuvana sote-palveluille.

Sote-uudistusta on pohdittu myös Varhiaisen tarinoissa. Niissä pieni sote-otus kasvaa ja oivaltaa sitä mukaa kun Kanta-Hämeessä kehitetään ja matkataan kohti yhteistä päämäärää. Oletko koskaan kohdannut muutosvastarintojen parvea? Entä uudistuksen lohikäärmettä? Varhiais-videoita voi käyttää esimerkiksi monialaisten työpajojen herättelijöinä ja keskusteluiden tarinallisina avaajina. Nämäkin videot ovat Taru Arnkilin käsialaa.