Tapahtumat

Alueellinen perhekeskuspäivä

1.6.2021, klo 09:00 - 12:00

Etätapahtuma

Lastensuojelun Keskusliiton koordinoima Perheet keskiöön! -hanke järjestää TAYS-alueen (Pirkanmaa, Kanta-Häme ja Etelä-Pohjanmaa) perhekeskuspäivän 1.6.2021 klo 9-12. Päivän suunnitteluun ovat osallistuneet myös Terveyden ja Hyvinvoinnin laitos (THL) ja Kirkkohallitus.   

Päivän aikana kuullaan, miltä perhekeskuskehittäminen alueella näyttää, ja herätellään keskustelua siitä, millaista alueellista perhekeskusta haluamme yhdessä rakentaa. Mitkä ovat seuraavat askeleet yhteisen työn rakentamiseksi? Millainen on unelmien perhekeskus?     

Perhekeskuspäivän ohjelma on runsas ja monipuolinen.  Luomme päivän alkuun tiiviin katsauksen kansalliseen perhekeskuskehittämiseen ja sähköiseen perhekeskukseen. Perhekeskuksen roolia osana Tulevaisuuden sote-keskusta avaa STM:n erityisasiantuntija Liisa Jokinen. Lisäksi puheenvuoroja esittävät mm. THL:n erikoissuunnittelija Päivi Varonen ja johtava asiantuntija Arja Hastrup, jotka ovat mukana kehittämässä kansallista perhekeskustoimintaa. Mukana on myös DigiFinlandin projektipäällikkö Hanna Manelius, joka kertoo sähköisestä perhekeskuksesta ja sen kehittämisestä. 

Päivän päähuomio on kuitenkin alueellisessa perhekeskustyössä – kuulemme mielenkiintoisia puheenvuoroja, joissa ääneen pääsevät niin alueiden Tulevaisuuden sote-ohjelman toimijat, perhekeskuskehittäjät kuin järjestöt ja seurakunnan toimijat.  Mukana ovat luonnollisesti myös Perheet keskiöön! -hankkeen tiimi vahvistettuna alueellisella järjestöagentilla! 

Varaa päivä kalenteristasi ja ilmoittaudu mukaan kuulemaan oman alueesi perhekeskuskehittämisestä!  

Tilaisuus järjestetään webinaarina.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.lskl.fi/tapahtumat/tays-alueen-perhekeskuspaiva/