Navigeringsmeny

Päihde- ja riippuvuuspalvelut

Päihde- ja riippuvuuspalveluista tarjotaan apua riippuvuudesta kärsiville sekä heidän läheisilleen. Voit hakea apua päihderiippuvuuteen tai toiminnalliseen riippuvuuteen, esimerkiksi peliriippuvuuteen.

Palvelut ovat asiakkaan tukemista, neuvomista ja ohjaamista eri sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin ja avohuollon tukitoimiin, joita annetaan avun, tuen ja hoidon tarpeen perusteella. Palveluja voi käyttää päihdeongelmainen itse sekä hänen läheisensä.

Toimi näin

Ota yhteyttä oman alueesi päihde- ja riippuvuuspalveluihin.

Riihimäen mielenterveys- ja päihdeyksikön puhelinpalvelu

Puhelinpalvelu palvelee Riihimäen, Hausjärven ja Lopen asukkaita. Käytössämme on takaisinsoittopalvelu. Voit varata aikaa tai kysyä mielenterveys- ja päihdeongelmiin liittyvistä asioista.

Öppettider

  • Måndag - Fredag 08:00 - 12:00

Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jokioinen Hämeenlinna Forssa Tammela

Forssan A-klinikka, toimisto

Puhelinpalvelu palvelee Forssan, Tammelan, Jokioisten, Ypäjän ja Humppilan asukkaita toimiston aukioloaikoina.

Puhelinpalvelussa voi kysyä päihteistä ja riippuvuuksista sekä varata aikoja vastaanotolle.

Öppettider

Toimisto avoinna
  • Måndag 08:00 - 16:00
  • Tisdag - Torsdag 08:00 - 12:00
  • Fredag 08:00 - 14:00

Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jokioinen Hämeenlinna Forssa Tammela

Mielenterveys- ja päihdepalvelut, Riihimäen seutu

Mielenterveys- ja päihdeyksikkö tuottaa avomuotoisia mielenterveys- ja päihdepalveluita seudullisesti Riihimäen, Hausjärven ja Lopen 18 vuotta täyttäneille asukkaille. Hoitoon hakeutumiseen et tarvitse lähetettä.

Mielenterveyspalveluissa sinulle tarjotaan matalalla kynnyksellä apua ja tukea mielenterveyteen liittyvissä ongelmatilanteissa (esim. elämäntilannekriisit, sopeutumishäiriöt, mieliala, ahdistuneisuus).

Päihdepalvelut vastaavat avomuotoisista katkaisu- ja vieroitushoidoista, laitosmuotoisen katkaisu- ja vieroitushoidon sekä laitosmuotoisen päihdekuntoutuksen tarpeen arvioinnista ja tarvittavasta päätöksenteosta/maksusitoumuksista. Päihdepalveluissa vastataan myös opioidiriippuvaisten korvaushoidon toteuttamisesta.

Sekä mielenterveys- että päihdepalvelujen palvelumuotoina ovat mm. puhelinpalvelu, yksilövastaanottoajat, ryhmämuotoinen hoito sekä konsultaatio- ja verkostotyö. Päihdepalveluissa tarjotaan hoitoa myös päihdeongelmaisen läheisille.

Voit hakeutua yksikön asiakkaaksi soittamalla mielenterveys- ja päihdeyksikön puhelinpalveluun. Mikäli olet ottanut yhteyttä yksikköön yhteyttä yhteistyötahon ohjaamana, aloitetaan työskentely aina yhteisneuvottelulla.


Osoite


Penttilänkatu 5, J-ovi, 11100 RIIHIMÄKI


Öppettider

Avoinna:
  • Måndag - Torsdag 08:00 - 15:30
  • Fredag 08:00 - 14:30

Muut yhteystiedot


Kunnat:

Loppi Hattula Hausjärvi Humppila Forssa Hämeenlinna Janakkala Jokioinen Tammela Ypäjä Riihimäki

Päihde- ja riippuvuuspalvelut

Forssan A-klinikka tuottaa avomuotoisia päihde- ja riippuvuuspalveluita Forssan, Tammelan, Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän asukkaille.

A-klinikalla hoidetaan erilaisista päihde- ja peliongelmista kärsiviä sekä heidän omaisiaan ja läheisiään. Nuorille on tarjolla oma sairaanhoitajan vastaanotto.

A-klinikalle voi tulla myös ilman ajanvarausta aukioloaikoina. Hoidon tarvetta ja kiireellisyyttä arvioidaan arkisin puhelinasioinnin tai päivystyskäynnin yhteydessä. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.

A-klinikalta saa apua päihde- ja peliongelmiin, tietoa erilaisista hoitovaihtoehdoista, palveluohjausta ja neuvontaa sosiaaliasioissa. A-klinikalla on mahdollista varata aika lääkärille, jolla on päihdelääketieteen erityispätevyys. A-klinikalla toteutetaan opioidiriippuvaisen vieroitus- ja korvaushoitoa sekä avomuotoista katkaisuhoitoa.


Osoite


Urheilukentänkatu 2, 30100 FORSSA


Öppettider

Toimisto avoinna
  • Måndag 08:00 - 16:00
  • Tisdag - Torsdag 08:00 - 12:00
  • Fredag 08:00 - 14:00

Muut yhteystiedot


Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jokioinen Hämeenlinna Forssa Tammela