Navigeringsmeny

Kolme hoitajaa kahvihuoneessa koolla.

Oma Hämeen ensimmäinen palkanmaksu sujuu ilman suuria ongelmia – puutteet korjataan nopeasti

UUTINEN / 13.01.2023

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen vakituisten työntekijöiden palkka maksetaan tänään, perjantaina. Suurimman...

UUTINEN / 13.01.2023

Oma Hämeen ensimmäinen palkanmaksu sujuu ilman suuria ongelmia – puutteet korjataan nopeasti

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen vakituisten työntekijöiden palkka maksetaan tänään, perjantaina. Suurimman osan palkanmaksu on sujunut ongelmitta.  

Kolme hoitajaa koolla kahvihuoneessa.


 

Oma Hämeessä työskentelee vakituisina 5 570 työntekijää, joiden palkkapäivä on 13. tammikuuta. Lähes kaikki ovat tänään saaneet peruspalkkansa — puutteita on lähinnä lisien maksuissa. Vakituisia työntekijöitä pyydettiin tarkistamaan palkkalaskelmansa verkkopankista jo keskiviikkona, jotta mahdolliset puutteet ehditään korjata. Määräaikaisten työntekijöiden palkanmaksu on aina kuun lopussa, nyt 31. tammikuuta. 

Perjantaiaamuun klo 10 mennessä on tullut tietoon, että noin kolmessa prosentissa palkoista on puutteita esimerkiksi työkokemuslisissä tai henkilökohtaisissa lisissä. Erilaisten lisien osuus on yleensä 5-10 prosenttia palkasta. Toistaiseksi tiedossa on, että muutamia kymmeniä työntekijöitä on jäänyt täysin ilman palkkaa. Näistä suurin osa saadaan korjattua tänään. Tavoite on edelleen, että kaikki vakituiset saavat palkkansa tänään.

Virheitä on korjattu ja korjataan edelleen käsin henkilöstöhallinnossa. Puuttuvia palkkoja maksetaan kassamaksuina ja pikasiirtoina, jolloin ne saadaan maksuun jopa saman päivän aikana. Virheet on tarkoitus saada korjattua maanantaihin 16.1. mennessä, jolloin tehdään uusi palkka-ajo.  Kaikki vakituisten työntekijöiden puuttuvat lisät ja korjaukset palkkoihin on tarkoitus saada tehdyksi 19. tammikuuta mennessä.  

Tietojärjestelmistä joitakin viivästyksiä toiminnan käynnistymiseen 

Hyvinvointialueelle perustettiin uudet talous- ja palkkahallinnon sekä yleishallinnon tietojärjestelmät. Palkanmaksuun liittyvät työkalut on jouduttu ottamaan käyttöön vaiheittain järjestelmätoimituksen viivästyttyä. Henkilö- ja palkkatietojen lyhentynyt tarkistamisaika on osaltaan aiheuttanut joitakin virheitä. Hyvinvointialueen henkilöstöhallinto ja lähijohtajat ovat ponnistelleet väsymättömästi palkanmaksun onnistumiseksi. 

— Siirtymä ei ollut ongelmaton, mutta kyllä tätä voi näin suuressa muutoksessa onnistumisensa pitää. Haluan kiittää muutoksessa venyneitä lähijohtajia ja HR-ammattilaisiamme. Ilman heitä tämä ei olisi loppusuoran järjestelmäongelmien keskellä onnistunut, toteaa hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen

Hyvinvointialue on aloittanut toimintansa nojautuen kuntien ylläpitämiin verkkoihin, työasemiin ja tietojärjestelmiin vuoden 2023 ajan. Tämä valinta tehtiin aikanaan valmisteluvaiheessa muutosriskin minimoimiseksi. Samalla tiedostettiin, että tämän vuoden ajan mahdollisten virhetilanteiden selvittäminen ja korjaaminen hajautuu useammalle toimijalle. Tästä aiheutuneet viivästykset ovat valitettavasti näkyneet joillekin työntekijöille nyt tammikuun alussa. 

Henkilöstöhallintojärjestelmän keskeneräisyys aiheuttaa vielä epävarmuutta määräaikaisten työntekijöiden palkanmaksuun ja erilliskorvausten maksatukseen 31. tammikuuta. Hyvinvointialueen hallinto on varautunut mahdollisiin virhetilanteisiin yhteistyössä palveluntarjoajan kanssa.