Navigeringsmeny

Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamies on puolueeton henkilö, jonka tehtävä on neuvoa sosiaalihuollon asiakkaita ja heidän omaisiaan lakien soveltamiseen ja asiakkaiden oikeuksiin liittyen. Sosiaaliasiamies avustaa tarvittaessa muistutuksen tai päätökseen kohdistuvan valituksen tekemisessä.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kunnat ostavat sosiaaliasiamiespalvelut Pikassos Oy:ltä. Sosiaaliasiamies on sosiaalialan osaamiskeskuksen palveluksessa. Palvelu on asiakkaille maksutonta.

Asiakkaalla on oikeus tehdä muistutus kohtelustaan sosiaalihuollon toimintayksikön vastuuhenkilölle tai sosiaalihuollon johtavalle viranhaltijalle. Muistutukseen on vastattava kohtuullisessa ajassa sen tekemisestä.

Toimi näin

Voit ottaa sosiaaliasiamieheen yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeellä. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät Pikassos Oy:n verkkosivuilta https://pikassos.fi/sosiaaliasiamies-4/sos-yhteystiedot .

Sosiaaliasiamies puhelinasiointi

Öppettider

  • Måndag 12:00 - 15:00
  • Tisdag - Torsdag 09:00 - 12:00

Ytterligare information


Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jockis Tavastehus Forssa Tammela


Osoite


Muut yhteystiedot


Kunnat:

Tausta

Socialombudsmannen främjar rättigheterna för klienter hos socialvården och verkställer rättigheterna i frågor som gäller socialvården. Socialombudsmannen ger råd, hjälper att göra anmärkningar som gäller socialvården och informerar klienter hos socialvården om deras rättigheter. Socialombudsmannen följer hur klienternas rättigheter och ställning utvecklas. Socialombudsmannen fattar inga beslut och beviljar inga förmåner. Socialombudsmannen är en opartisk aktör som inte driver saker juridiskt, utan ger råd.


Lainsäädäntö


Lag om klientens ställning och rättigheter inom socialvården


Asiasanat: