Navigeringsmeny

Kiireellinen hoitajan tai lääkärin vastaanotto

Kiireellinen hoitajan tai lääkärin vastaanotto

Jos sairastut ja tarvitset kiireellistä hoitoa, oman alueesi terveysasema on ensisijainen hoitopaikkasi. Kiirevastaanotoilla hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä.

Voit olla yhteydessä terveysasemalle tai maksuttomaan valtakunnalliseen Päivystysavun numeroon 116117 myös, jos olet epävarma siitä, millaista hoitoa tarvitset, jos tarvitset hoito-ohjeita tai tietoa terveyspalveluista. Terveydenhuollon ammattilainen arvioi hoidontarpeesi kiireellisyyden, ohjaa sinut oikeaan hoitopaikkaan ja/tai antaa sinulle omahoito-ohjeet.

Terveyskeskuksen kiirevastaanotot ovat avoinna arkisin virka-aikaan. Terveysasemien aukioloajan ulkopuolella kiireellinen vastaanotto tapahtuu alueesi sairaalan päivystyksessä. Keskussairaalan päivystys palvelee ympäri vuorokauden.

Toimi näin

Jos terveydentilasi on muuttunut tai sairautesi hankaloitunut ja tarvitset kiireellisesti aikaa sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle, ole ensisijaisesti yhteydessä omalle terveysasemallesi. Voit soittaa myös maksuttomaan Päivystysavun numeroon 116117, jossa arkisin 8:00-15:00 välillä vastaa terveysaseman sairaanhoitaja, muina aikoina puhelu ohjautuu alueen sairaalan päivystyksen sairaanhoitajalle.

Hoidontarvettasi voit arvioida myös täyttämällä oirearvion Omaolo-palvelussa, jossa saat tulostesi perusteella ohjeita tilanteessasi.

Hämeenlinnan seudulla päivystys palvelee Kanta-Hämeen keskussairaalassa 24h/vrk. Riihimäellä sairaalassa päivystys on avoinna kello 8-22, jonka jälkeen päivystys Kanta-Hämeen keskussairaalassa. Forssan seudulla päivystys Forssan sairaalassa 24h/vrk.

Hätätilanteessa soita 112.

Hämeenlinnan terveysasemien ajanvaraus ja neuvonta

Puhelimitse tapahtuva hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus terveysaseman lääkäreiden ja hoitajien vastaanotolle. Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Jos linjamme ovat varattuja, kuuntele nauhoite ja toimi ohjeistuksen mukaisesti. Hoitaja soittaa sinulle takaisin mahdollisimman pian.

Oma terveysasemasi määräytyy pääsääntöisesti asuinpaikkasi perusteella.

Öppettider

 • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jokioinen Hämeenlinna Forssa Tammela

Forssan seudun terveysasemien ajanvaraus ja neuvonta

Forssan seudun terveysasemien ajanvarauksen ja neuvonnan yhteystiedot puhelinasiointiin voit lukea tästä. Forssan seudun terveysasemia ovat Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän terveysasemat. Näistä numeroista saat yhteyden terveysasemallesi, kun asiasi ei vaadi välitöntä hoitoa. Välittömän hoidon tarpeessa ole yhteydessä Forssan sairaalan päivystykseen.

Öppettider

Forssan Jokioisten ja Tammelan terveysasemat
 • Måndag - Torsdag 08:00 - 16:00
 • Fredag 08:00 - 15:00
Humppilan terveysasema
 • Måndag - Torsdag 08:00 - 15:30
 • Fredag 08:00 - 14:00
Ypäjän terveysasema
 • Måndag - Torsdag 08:00 - 15:30
 • Fredag 08:00 - 15:00
Aikuisneuvonta
 • Måndag - Fredag 09:00 - 10:00

Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jokioinen Hämeenlinna Forssa Tammela

Turengin terveysaseman ajanvaraus ja neuvonta

Terveysasemalla toimii omahoitaja/-lääkärijärjestelmä, joka määräytyy asuinpaikkasi perusteella. Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus lääkäreiden ja hoitajien vastaanotolle tapahtuu omahoitajan kautta.

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Jos linjamme ovat varattuja, kuuntele nauhoite ja toimi ohjeistuksen mukaisesti. Hoitaja soittaa sinulle takaisin mahdollisimman pian.


Kunnat:

Ypäjä Riihimäki Janakkala Hausjärvi Hattula Tammela Hämeenlinna Jokioinen Forssa Loppi Humppila

Tervakosken terveysaseman ajanvaraus ja neuvonta

Terveysasemalla toimii omahoitaja/-lääkärijärjestelmä, joka määräytyy sukunimesi perusteella. Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus lääkäreiden ja hoitajien vastaanotolle tapahtuu omahoitajan kautta.

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Jos linjamme ovat varattuja, kuuntele nauhoite ja toimi ohjeistuksen mukaisesti. Hoitaja soittaa sinulle takaisin mahdollisimman pian.


Kunnat:

Ypäjä Tammela Jokioinen Loppi Hausjärvi Humppila Janakkala Hämeenlinna Forssa Riihimäki Hattula

Parolan terveysaseman ajanvaraus ja neuvonta

Parolan terveysaseman hoidon tarpeen arviointi ja ajanvarausnumero Hattulassa.

Otathan aina ensin yhteyttä hoidon tarpeen arviointiin ja ajanvaraukseen ennen terveysasemalle saapumista. Numerossa toimii takaisinsoittopalvelu. Nauhoite tulee kuunnella loppuun, jotta takaisinsoitto onnistuu.

Samasta numerosta tavoitat kiireellisen (8.00-15.00) ja kiireettömän (10.00-14.00) hoidon tarpeen arvioinnin, suun terveydenhuollon virka-aikaisen päivystyksen sekä koronainfon.

Hattulan kunnan terveyspalvelujen tuotannosta vastaa Terveystalo Oy.

Öppettider

Hoidon tarpeen arviointi- ja ajanvaraus:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Kiireetön hoidon tarpeen arviointi:
 • Måndag - Fredag 10:00 - 14:00
Suun terveydenhuollon virka-aikainen päivystys:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Koronainfo päivystys:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Kunnat:

Loppi Hattula Hausjärvi Humppila Forssa Hämeenlinna Janakkala Jokioinen Tammela Ypäjä Riihimäki

Suun terveydenhuollon päivystyksen ajanvaraus, Kanta-Hämeen keskussairaala

Kiireellinen suun terveydenhuollon päivystys arkisin klo 15 - 21, viikonloppuisin - ja arkipyhänä klo 8 -21 Kanta-Hämeen keskussairaalan tiloissa. Ilta-, viikonloppu- ja arkipyhäpäivystykseen tulee varata aika puhelimitse.

Ajanvaraus puhelimitse arkena klo 15 - 21, viikonloppuisin ja arkipyhänä klo 8 - 9. Puhelimeen vastataan mahdollisuuksien mukaan koko päivystyksen ajan.

Öppettider

Ajanvaraus:
 • Måndag - Fredag 15:00 - 21:00
 • Lördag 08:00 - 09:00
 • Söndag 08:00 - 09:00

Kunnat:

Loppi Riihimäki Ypäjä Hattula Hausjärvi Humppila Forssa Hämeenlinna Janakkala Jokioinen Tammela

Kiireellisen hoidon yksikkö PULSSI77, Riihimäen seutu, puhelinasiointi

Riihimäellä kiireellisen hoidon yksikkö PULSSI77:ssä hoidetaan kaikki välitöntä ja kiireellistä 1-3 päivän aikana hoitoa tai tutkimusta vaativat potilaat Riihimäen, Lopen ja Hausjärven alueelta.

Yksikköön saa yhteyden puhelimitse. Arkisin klo 8-15 puhelu ohjautuu takaisinsoittojärjestelmään. Arkisin klo 15-22 ja viikonloppuisin klo 8-22 puhelimeen vastaa sairaanhoitaja.

Öppettider

Pulssi77
 • Måndag - Tisdag 08:00 - 22:00
 • Onsdag 08:00 - 20:00
 • Torsdag 08:00 - 22:00
 • Fredag 08:00 - 22:00
 • Lördag 08:00 - 22:00
 • Söndag 08:00 - 22:00
Päivystysapu 116117 Öppen 24/7

Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jokioinen Hämeenlinna Forssa Tammela

Päivystys, Forssan sairaala, puhelinasiointi

Välitöntä ja kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan kaikkina vuorokaudenaikoina (myös ns. yöpäivystys) Forssan sairaalan päivystyksessä. Yhteyden saa myös puhelimitse.

Sairaalan päivystyksenajanvaraus on avoinna arkisin kello 15.30-22.00, lauantaisin kello 9.00-21.00 ja sunnuntaisin kello 9.00-22.00.

(Ajanvaraus arkisin 8-15:30 omalta terveysasemalta, joka auki ollessaan on ensisijainen hoitopaikkasi.)

Valtakunnallinen Päivystysapunumero 116 117 on tarkoitettu kiireellisen sosiaali- ja terveydenhuollon neuvontaa varten. Numero palvelee ympäri vuorokauden. Soita numeroon 116 117 aina ennen kuin harkitset päivystykseen hakeutumista.

Hätätilanteissa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Öppettider

 • Måndag - Fredag 15:30 - 22:00
 • Lördag 09:00 - 21:00
 • Söndag 09:00 - 22:00

Kunnat:

Hattula Loppi Riihimäki Tammela Jokioinen Janakkala Hausjärvi Hämeenlinna Humppila Ypäjä Forssa

Päivystysapu 116117

Päivystysapu 116117 tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kiireellisissä terveysongelmissa, jotka eivät ole hätätilanteita. Päivystysavun tavoittaa numerosta 116117 Etelä-Karjalassa, Etelä-Pohjanmaalla, Etelä-Savossa, Helsingissä ja Uudellamaalla, Itä-Savossa, Kainuussa, Kanta-Hämeessä, Keski-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Päijät-Hämeessä, Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Palvelu tulee laajenemaan koko Manner-Suomeen.

Päivystysavussa puheluihin vastaa kunkin sairaanhoitopiirin päivystystoiminnoissa toimivat terveydenhuollon ammattilaiset. Päivystysapuun soitetaan harkittaessa lähtöä päivystykseen. Arkisin tulee ottaa yhteyttä ensisijaisesti omalle terveysasemalle ja hätätilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112.

Öppettider

Öppen 24/7

Kunnat:

Evijärvi Alavus Alajärvi Isojoki Ilmajoki Karijoki Isokyrö Kauhajoki Kauhava Ähtäri Vimpeli Teuva Soini Seinäjoki Lapua Lappajärvi Kurikka Kuortane

Viipurintien terveysasema Tiimi 2

Viipurintien terveysasema on Hämeenlinnan pääterveysasema ja yksi kantakaupungin neljästä terveysasemasta. Samoissa tiloissa toimii myös kaupungin omistama Vanajaveden sairaala.

Viipurintien terveysasema Tiimi 2 hoitaa asiakkaita, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla Kot-Pul.


Osoite


Viipurintie 1-3, 13200 HÄMEENLINNA


Öppettider

Terveysasema avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:15 - 09:45, 12:30 - 14:00
Puheluihin vastataan (takaisinsoittojärjestelmä):
 • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036219165 (Takaisinsoittopalvelu, asiakkaat Kot-Pul sukunimen mukaan)
 • puh. 116117 (päivystysapunumero puhelinaikojen ulkopuolella kiireellisissä asioissa)

Kunnat:

Humppila Loppi Hämeenlinna Hausjärvi Riihimäki Forssa Hattula Janakkala Jokioinen Tammela Ypäjä

Parolan terveysasema, Hattula

Hattulan kunnan terveyspalvelut tuottaa Terveystalo Oy.

Kun sinulla on tarve asioida terveysasemalla, olethan aina ensin yhteydessä puhelimitse. Ajanvarausnumerossamme toimii takaisinsoittopalvelu. Nauhoite tulee kuunnella loppuun, jotta takaisinsoitto onnistuu.

Terveysasemallamme on myös kaksi erillistä kiirevastaanottoa:

1) ei-hengitystiepotilaiden kiirevastaanotto (esim. selkäkipu, vatsakipu ym. vaiva)

2) hengitystiepotilaiden kiirevastaanotto, esimerkiksi koronataudin epäily


Osoite


Parolantie 42, 13720 PAROLA


Öppettider

Terveysasema on avoinna:
 • Måndag 08:00 - 16:00
 • Tisdag 08:00 - 18:00
 • Onsdag - Fredag 08:00 - 16:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036731277 (Numerossa toimii takaisinsoittopalvelu. Nauhoite tulee kuunnella loppuun, jotta takaisinsoitto onnistuu)

Kunnat:

Loppi Hattula Hausjärvi Humppila Forssa Hämeenlinna Janakkala Jokioinen Tammela Ypäjä Riihimäki

Suun terveydenhuollon päivystys, Kanta-Hämeen keskussairaala

Sairaanhoitopiirin kiireellisen hammashoidon päivystys tapahtuu arkisin 15.00-21.00 keskussairaalan tiloissa. Iltavastaanottoon tulee varata aika puhelimitse. Virka-aikana hammaspäivystyksestä huolehtii oman terveyskeskuksen hammashoitolat.

Viikonloppuisin ja arkipyhinä terveyskeskusten hammaspäivystys tapahtuu keskussairaalan tiloissa kello 8.00-21.00.

Sisäänkäynti klo 19 asti sairaalan pääovesta, rampin alta. Odotustila sijaitsee pääovista suoraan aulan perällä olevien ikkunoiden edessä. Odotustila on merkitty opasteella. Klo 19 jälkeen ovi on lukossa, mutta sisään pääsee painamalla oven vieressä olevaa ovikelloa. Vartija tulee avaamaan oven. Mikäli vartija on juuri kierroksella, soita uudelleen yllä olevaan päivystyksen ajanvarausnumeroon.


Osoite


Ahvenistontie 20, 13530 HÄMEENLINNA


Öppettider

Hammaslääkäripäivystys Kanta-Hämeen keskussairaalassa:
 • Måndag - Fredag 15:00 - 21:00
 • Lördag 08:00 - 21:00
 • Söndag 08:00 - 21:00

Muut yhteystiedot


Kunnat:

Riihimäki Ypäjä Tammela Jokioinen Janakkala Hämeenlinna Forssa Humppila Hausjärvi Hattula Loppi

Kiireellisen hoidon yksikkö PULSSI77, Riihimäen seutu

Kiireellisen hoidon yksikkö PULSSI77:ssä hoidetaan kaikki välitöntä ja kiireellistä 1-3 päivän aikana hoitoa tai tutkimusta vaativat potilaat Riihimäen, Lopen ja Hausjärven alueelta.

Kiireellistä (1-3 pv) hoitoa tarvitsevat voivat ottaa yhteyttä puhelimella takaisinsoittojärjestelmään ja saavat sairaanhoitajan tekemän hoidon kiireellisyyden arvion. Kiireellisen hoidon yksikön lääkärien ja sairaanhoitajien vastaanotot toimivat arkisin ajanvarauksella. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä potilaat hoidetaan sairauden vaatimassa kiireellisyysjärjestyksessä.

Kiireellisen hoidon yksikössä hoidetaan tavanomaisia ongelmia, kuten:

* äkillisiä ylähengitystietulehduksia

* selkäkipuja, joihin omahoito ei ole auttanut

* virtsatieinfektioita

* korvatulehduksia


Osoite


Kontiontie 77, 11120 RIIHIMÄKI


Öppettider

 • Måndag - Söndag 08:00 - 22:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 0197585600 (Arkisin klo 8-15 puhelu ohjautuu takaisinsoittojärjestelmään. Arkisin klo 15-22 ja viikonloppuisin klo 8-22 puhelimeen vastaa sairaanhoitaja.)

Kunnat:

Riihimäki Ypäjä Tammela Jokioinen Janakkala Hämeenlinna Forssa Humppila Hausjärvi Hattula Loppi

Tammelan terveysasema

Tammelan terveysasemalla palvelee omalääkärin ja -hoitajan vastaanotto sekä lääkäripäivystys.

Vastaanottojen ajanvaraus alkaa arkisin klo 8.00. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä.

Kun soitat ajanvaraukseen, kuuntele tiedote ja toimi annettujen ohjeiden mukaan. Hoitaja soittaa takaisin ja tekee hoidon tarpeen arvioinnin. Kerro hoitajalle asiasi. Asiasi hoidetaan luottamuksellisesti.


Osoite


Einarintie 1, 31300 TAMMELA


Öppettider

Tammelan terveysasema:
 • Måndag - Torsdag 08:00 - 16:00
 • Fredag 08:00 - 15:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Tammela Riihimäki Hausjärvi Janakkala Forssa Loppi Jokioinen Hämeenlinna Humppila Ypäjä Hattula

Ypäjän terveysasema

Ypäjän terveysasemalla palvelee omalääkärin ja -hoitajan vastaanotto sekä lääkäripäivystys.

Jos tarvitset lääkärin tai hoitajan vastaanotolle ajan, vastaanottojen ajanvaraus alkaa arkisin klo 8.00. Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Kun soitat ajanvaraukseen, kuuntele tiedote ja toimi annettujen ohjeiden mukaan. Hoitaja soittaa takaisin ja tekee hoidon tarpeen arvioinnin. Kerro hoitajalle asiasi. Asiasi hoidetaan luottamuksellisesti.


Osoite


Perttulantie 18, 32100 YPÄJÄ


Öppettider

Ypäjän terveysasema
 • Måndag - Torsdag 08:00 - 15:30
 • Fredag 08:00 - 15:00
Ajanvaraus:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Aikuisneuvonta, terveydenhoitajan puhelinaika:
 • Måndag - Fredag 09:00 - 10:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Riihimäki Janakkala Hämeenlinna Humppila Ypäjä Jokioinen Loppi Hattula Forssa Hausjärvi Tammela

Humppilan terveysasema

Humppilan terveysasemalla palvelee omalääkärin ja -hoitajan vastaanotto sekä lääkäripäivystys.

Jos tarvitset lääkärin tai hoitajan vastaanotolle ajan, vastaanottojen ajanvaraus alkaa arkisin klo 8.00, käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Kun soitat ajanvaraukseen, kuuntele tiedote ja toimi annettujen ohjeiden mukaan. Hoitaja soittaa takaisin ja tekee hoidon tarpeen arvioinnin. Kerro hoitajalle asiasi. Asiasi hoidetaan luottamuksellisesti.


Osoite


Humppilantie 24, 31640 HUMPPILA


Öppettider

Humppilan terveysasema
 • Måndag - Torsdag 08:00 - 15:30
 • Fredag 08:00 - 14:00
Aikuisneuvonta, terveydenhoitajan puhelinajat:
 • Måndag - Fredag 09:00 - 10:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Riihimäki Forssa Humppila Janakkala Hattula Hausjärvi Hämeenlinna Ypäjä Jokioinen Tammela Loppi

Turengin terveysasema

Turengin terveysasemalla annetaan yleislääkäritasoista terveyden- ja sairaanhoitopalvelua. Terveysasemalla toimii omahoitaja/-lääkärijärjestelmä, joka määräytyy asuinalueesi mukaan. Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus lääkäreiden ja hoitajien vastaanotolle tapahtuu omahoitajan kautta ma-pe klo 8-12.30.

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Jos linjamme ovat varattuja, kuuntele nauhoite ja toimi ohjeistuksen mukaisesti, niin hoitaja soittaa sinulle mahdollisimman pian.


Osoite


Tapailanpiha 13 B, 14200 TURENKI


Öppettider

Terveysaseman aukioloajat
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:30

Muut yhteystiedot


Kunnat:

Tammela Jokioinen Janakkala Hausjärvi Hämeenlinna Forssa Humppila Loppi Ypäjä Riihimäki Hattula

Idänpään terveysasema, Hämeenlinna

Idänpään terveysasema on Hämeenlinnan alueella toimiva terveysasema.


Osoite


Anttilankatu 4, 13210 HÄMEENLINNA


Öppettider

Terveyskeskus avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Toimisto avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 09:30, 12:30 - 14:00
Puheluihin vastataan (takaisinsoittojärjestelmä):
 • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036219145 (Takaisinsoittopalvelu)
 • puh. 116117 (päivystysapunumero puhelinaikojen ulkopuolella kiireellisissä asioissa)

Kunnat:

Loppi Janakkala Forssa Hausjärvi Hattula Ypäjä Hämeenlinna Jokioinen Tammela Humppila Riihimäki

Jukolan terveysasema, Hämeenlinna

Jukolan terveysasema on Hämeenlinnan aluella toimiva terveysasema.


Osoite


Eeronkuja 6, 13500 HÄMEENLINNA


Öppettider

Terveyskeskus avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Puheluihin vastataan (takaisinsoittojärjestelmä):
 • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00
Toimisto avoinna
 • Måndag - Fredag 08:00 - 09:30, 12:30 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036219150 ()
 • puh. 116117 (päivystysapunumero puhelinaikojen ulkopuolella kiireellisissä asioissa)

Kunnat:

Humppila Janakkala Ypäjä Jokioinen Hausjärvi Riihimäki Hämeenlinna Hattula Tammela Loppi Forssa

Hauhon terveysasema

Hauhon terveysasema on Hämeenlinnan Hauhon pitäjässä toimiva terveysasema.


Osoite


Vihniöntie 5, 14700 HAUHO


Öppettider

Terveyskeskus avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Puheluihin vastataan (takaisinsoittojärjestelmä):
 • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036219140 (Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Puheluihin vastataan klo 8-14.)
 • puh. 036219600 (Fysioterapia, maanantaisin klo 12-13.)
 • puh. 116117 (päivystysapunumero normaalien puhelinaikojen ulkopuolella kiireellisissä asioissa.)

Kunnat:

Forssa Loppi Humppila Hämeenlinna Hattula Hausjärvi Jokioinen Ypäjä Tammela Riihimäki Janakkala

Ojoisten terveysasema, Hämeenlinna

Ojoisten terveysasema on Hämeenlinnan Puistonmäen kaupunginosassa toimiva terveysasema.


Osoite


Veteraanipolku 1, 13600 HÄMEENLINNA


Öppettider

Terveyskeskus avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Puheluihin vastataan (takaisinsoittojärjestelmä):
 • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036219170 (Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Puheluihin vastataan klo 8-14.)
 • puh. 116117 (päivystysapunumero normaalien puhelinaikojen ulkopuolella kiireellisissä asioissa.)

Kunnat:

Hausjärvi Tammela Riihimäki Loppi Janakkala Jokioinen Humppila Ypäjä Forssa Hämeenlinna Hattula

Lammin terveysasema

Lammin terveysasema on Hämeenlinnan Lammin pitäjässä toimiva terveysasema.


Osoite


Evontie 33, 16900 LAMMI


Öppettider

Terveysasema avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Puheluihin vastataan (takaisinsoittojärjestelmä):
 • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036219130 (Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Puheluihin vastataan klo 8-14.)
 • puh. 116117 (päivystysapunumero puhelinaikojen ulkopuolella kiireellisissä asioissa)

Kunnat:

Hattula Janakkala Ypäjä Jokioinen Hämeenlinna Forssa Hausjärvi Tammela Humppila Loppi Riihimäki

Viipurintien terveysasema Tiimi 1

Viipurintien terveysasema on Hämeenlinnan pääterveysasema ja yksi kantakaupungin neljästä terveysasemasta. Samoissa tiloissa toimii myös kaupungin omistama Vanajaveden sairaala.

Viipurintien terveysasema Tiimi 1 hoitaa asiakkaita, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla A-Kos.


Osoite


Viipurintie 1-3, 13200 HÄMEENLINNA


Öppettider

Terveysasema avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:15 - 09:45, 12:30 - 14:00
Puheluihin vastataan (takaisinsoittojärjestelmä):
 • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036219185 (Tiimi 1, asiakkaat A-Kos sukunimen mukaan)
 • puh. 116117 (Päivystysapunumero puhelinaikojen ulkopuolella kiireellisissä asioissa)

Kunnat:

Jokioinen Loppi Humppila Hausjärvi Tammela Riihimäki Hattula Hämeenlinna Janakkala Ypäjä Forssa

Tervakosken terveysasema

Tervakosken terveysasemalla annetaan yleislääkäritasoista terveyden- ja sairaanhoitopalvelua. Terveysasemalla toimii omahoitaja/-lääkärijärjestelmä, joka määräytyy sukunimesi perusteella. Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus lääkäreiden ja hoitajien vastaanotolle tapahtuu omahoitajan kautta.

Käytössämme on takaisinsoittojärjestelmä. Jos linjamme ovat varattuja, kuuntele nauhoite ja toimi ohjeistuksen mukaisesti, niin hoitaja soittaa sinulle mahdollisimman pian.


Osoite


Kivimiehentie 2, 12400 TERVAKOSKI


Öppettider

Terveysaseman aukioloajat
 • Måndag - Torsdag 08:00 - 15:30
 • Fredag 08:00 - 15:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Jokioinen Hämeenlinna Hausjärvi Janakkala Ypäjä Loppi Riihimäki Humppila Forssa Tammela Hattula

Rengon terveysasema

Rengon terveysasema on Hämeenlinnan Rengon pitäjässä toimiva terveysasema.


Osoite


Rengonraitti 28, 14300 RENKO


Öppettider

Terveyskeskus avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Puheluihin vastataan (takaisinsoittojärjestelmä):
 • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036219175 (käytössä on takaisinsoittopalvelu. Puheluihin vastataan klo 8-14.)
 • puh. 116117 (päivystysapunumero normaalien puhelinaikojen ulkopuolella kiireellisissä asioissa.)

Kunnat:

Jokioinen Loppi Riihimäki Ypäjä Forssa Humppila Tammela Hattula Hausjärvi Hämeenlinna Janakkala

Viipurintien terveysasema Tiimi 3

Viipurintien terveysasema on Hämeenlinnan pääterveysasema ja yksi kantakaupungin neljästä terveysasemasta. Samoissa tiloissa toimii myös kaupungin omistama Vanajaveden sairaala.

Viipurintien terveysasema Tiimi 3 hoitaa asiakkaita, joiden sukunimi alkaa kirjaimilla Pul-Ö.


Osoite


Viipurintie 1-3, 13200 HÄMEENLINNA


Öppettider

Terveyskeskus avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:15 - 09:45, 12:30 - 14:00
Puheluihin vastataan (takaisinsoittojärjestelmä):
 • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036219881 (Takaisinsoittopalvelu, asiakkaat Pul-Ö sukunimen mukaan)
 • puh. 116117 (Päivystysapunumero normaalien puhelinaikojen ulkopuolella kiireellisissä asioissa.)

Kunnat:

Hausjärvi Loppi Forssa Janakkala Hämeenlinna Hattula Ypäjä Riihimäki Jokioinen Humppila Tammela

Kalvolan terveysasema, Iittala

Kalvolan terveysasema on Hämeenlinnan pitäjäkeskus Iittalassa toimiva terveysasema.


Osoite


Sauvalanaukio 4, 14500 IITTALA


Öppettider

Terveyskeskus avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Puheluihin vastataan (takaisinsoittojärjestelmä):
 • Måndag - Fredag 08:00 - 14:00

Muut yhteystiedot

Puhelin
 • puh. 036219160 (käytössä on takaisinsoittopalvelu. Puheluihin vastataan klo 8-14.)
 • puh. 116117 (päivystysapunumero normaalien puhelinaikojen ulkopuolella kiireellisissä asioissa.)

Kunnat:

Tammela Forssa Humppila Ypäjä Riihimäki Hämeenlinna Hausjärvi Jokioinen Hattula Janakkala Loppi

Jokioisten terveysasema

Jokioisten terveysasemalla palvelee omalääkärin ja -hoitajan vastaanotto sekä lääkäripäivystys. Ajanvarauksen omalle lääkärille saa soittamalla arkisin klo 8-15 terveysaseman toimistoon. Hammashoidon ajanvaraus arkisin klo 8-16, puh. 03 4191 2551.

Terveysasemalta löytyvät myös neuvolapalvelut ja hammashoitola:

* Äitiys- ja lastenneuvolan ajanvaraus ja neuvonta puh. 03 4191 2243

* Aikuisneuvonta ja perhesuunnittelun ajanvaraus ja puhelinneuvonta ma-pe klo 9-10, puh. 03 4191 2240

* Hammashoitolan ajanvaraus ja neuvonta puh. 03 4191 2551


Osoite


Keskuskatu 25, 31600 JOKIOINEN


Öppettider

 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:30

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Humppila Hämeenlinna Jokioinen Ypäjä Hattula Riihimäki Forssa Loppi Janakkala Tammela Hausjärvi

Forssan pääterveysasema

Forssan pääterveysasemalla palvelee lääkärin ja -hoitajan vastaanotto sekä lääkäripäivystys.

Vastaanottojen ajanvaraus alkaa arkisin klo 8.00, käytössä on takaisinsoittojärjestelmä. Kun soitat ajanvaraukseen, kuuntele tiedote ja toimi annettujen ohjeiden mukaan. Hoitaja soittaa takaisin ja tekee hoidon tarpeen arvioinnin. Kerro hoitajalle asiasi. Asiasi hoidetaan luottamuksellisesti.


Osoite


Urheilukentänkatu 2, 30100 FORSSA


Öppettider

Forssan pääterveysasema avoinna:
 • Måndag - Fredag 08:00 - 16:00
Ajanvaraus (takaisinsoittojärjestelmä):
 • Måndag - Fredag 08:00 - 15:00
Aikuisneuvonnan puhelinajat, terveydenhoitaja:
 • Måndag - Fredag 09:00 - 10:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Humppila Hattula Forssa Ypäjä Hämeenlinna Riihimäki Janakkala Loppi Jokioinen Tammela Hausjärvi

Päivystys, Forssan sairaala

Jos sairastut ja tarvitset hoitoa, ensisijainen hoitopaikkasi on oma terveysasemasi. Jos sinulla on välittömän tai kiireellisen hoidon tarve, ole yhteydessä Forssan sairaalan päivystykseen. Sairaanhoitaja tekee hoidontarpeen arvioinnin ja antaa ajan päivystykseen tai tarkemmat hoito- ja seurantaohjeet. Tarvittaessa hän antaa ohjeet Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystykseen hakeutumisesta.

Forssan sairaalan päivystykseen tullaan toistaiseksi (22.10.2020 alkaen) kaikkina vuorokauden aikoina pääoven kautta ilmoittautumalla neuvonnassa, paitsi hengitystieinfektiopotilaat, jotka tulevat aina Ensiavun ovesta ovikelloa soittamalla.


Osoite


Urheilukentänkatu 9, 30100 FORSSA


Öppettider

Öppen 24/7

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jokioinen Hämeenlinna Forssa Tammela

Päivystys, Kanta-Hämeen keskussairaala

Kanta-Hämeen keskussairaalan Päivystys on tarkoitettu välitöntä, kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille.

Päivystys on auki 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä. Kaikille potilaille tehdään Päivystyksessä kiireellisyysarvio ja hoito aloitetaan sairauden mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä. Jos vaiva ei vaadi kiireellistä hoitoa, potilas ohjataan kotiin, työterveyshuoltoon, terveyskeskukseen tai yksityislääkärille. Päivystyksessä ei uusita reseptejä tai kirjoiteta sairauslomatodistuksia.

Keskussairaalan Hämeenlinnassa sijaitsevassa päivystysklinikassa tutkitaan ja hoidetaan sairaanhoitopiirin alueella sairastuneet tai loukkaantuneet henkilöt, joiden hoito on aloitettava välittömästi.

Hätätilanteessa soita 112.


Osoite


Ahvenistontie 20, 13530 HÄMEENLINNA


Öppettider

Öppen 24/7

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jokioinen Hämeenlinna Forssa Tammela

Omaolo

Omaolon käyttötarkoitus on arvioida asukkaan hoidon tarvetta ja kiireellisyyttä seuraavissa tilanteissa:

• yksittäisen terveysongelman tai useiden oireiden arviointi

• terveyden ja hyvinvoinnin arviointi

• sairauden tai sen riskien arviointi

• hoitotasapainon arviointi

ja ohjata asukas hoidon piiriin sekä terveyttä ja hyvinvointia edistäviin palveluihin Omaolon sisällä ja ulkoisissa palveluissa.

Omaolo on tarkoitettu yli 15-vuotiaille Suomessa vakituisesti asuville ja julkisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin oikeutetuille asukkaille. Koronavirustaudin oirearvio on tarkoitettu yli 1-vuotiaille, alle 15-vuotiaita suositellaan kuitenkin tekemään koronavirustaudin oirearvio vanhemman kanssa. Myös osa määräaikaistarkastuksen esitietolomakkeista on tarkoitettu alle 15-vuotiaille. Omaoloa käyttävät terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaiset osallistuessaan Omaoloa käyttävän asukkaan hoitoon sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Omaolo ei ole tarkoitettu käytettäväksi henkeä uhkaavissa tilanteissa.

Omaoloa käytetään käyttäjän omalla päätelaitteella (tietokone, mobiililaite) julkisen internetin yli. Omaoloon on integroitu EBMEDS-laite, jonka valmistaja on Kustannus Oy Duodecim.