Strategia ja johtaminen

Hyvinvointialueella on lain mukaan oltava strategia, jossa aluevaltuusto päättää hyvinvointialueen toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Strategiassa muun muassa linjataan palvelujen järjestämisestä ja tuottamisesta sekä henkilöstöpolitiikasta.

Kanta-Hämeessä hyvinvointialueen strategiaa on valmisteltu keräämällä strategian pohjaksi tietoa muun muassa taloudesta, palveluista ja väestön hyvinvoinnista, henkilöstöstä sekä hyvinvointialueelle siirtyvästä omaisuudesta ja sopimuksista. Lisäksi hyvinvointialueen valtuusto on hyväksynyt käynnistymisvaiheen arvot ja periaatteet sekä henkilöstöjohtamisen tiekartan (kuva alla). Strategian laatimiseen osallistuvat päättäjien lisäksi myös henkilöstö, asukkaat sekä sidosryhmät. Lue lisää strategiatyöstä

Henkilöstön toiveita ja tarpeita strategiantyön pohjaksi on kerätty kyselyllä toukokuussa. Seuraavaksi strategiaa pohditaan henkilöstön kehittämispäivässä 12. elokuuta. Tavoitteena on, että valtuusto hyväksyy strategian lokakuun lopussa. Sen jälkeen yhteinen työskentely henkilöstön kanssa jatkuu muutosohjelman parissa.

Ylläoleva Henkilöstöjohtamisen tiekartta kertoo, millaisen johtamisen perustalle rakennetaan Oma Hämeen uudenlaista toimintakulttuuria. Hyvinvointialueen perustaminen on ainutkertainen mahdollisuus rakentaa erinomaisia työoloja ja uudenlaista johtamista. Oma Hämeen tavoitteena on olla Suomen paras sote- ja pelastusalan työpaikka!

Uskomme siihen, että hyvästä työntekijäkokemuksesta syntyy myös hyvää asiakaskokemusta. Työstään innostuneet ja hyvinvoivat työntekijät ovat toimivien palvelujen ja asiakastyytyväisyyden lähde.

Johtamis- ja toimintakulttuurin rakentamista tuetaan muun muassa lähijohtajien muutosvalmennuksella, joka järjestettiin keväällä. Kehittämishankkeiden kautta on meneillään lisäksi pidempi valmennusprojekti ylemmälle ja keskijohdolle. Lisäksi koko henkilöstön koulutuksissa ja valmennuksissa tullan hyödyntämään alkuvuonna käynnistyneen Yhdeksi tutkimus- ja kehittämishankkeen kokemuksia.