Navigointivalikko

Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamies

Sosiaaliasiamies on puolueeton henkilö, jonka tehtävä on neuvoa sosiaalihuollon asiakkaita ja heidän omaisiaan lakien soveltamiseen ja asiakkaiden oikeuksiin liittyen. Sosiaaliasiamies avustaa tarvittaessa muistutuksen tai päätökseen kohdistuvan valituksen tekemisessä.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen kunnat ostavat sosiaaliasiamiespalvelut Pikassos Oy:ltä. Sosiaaliasiamies on sosiaalialan osaamiskeskuksen palveluksessa. Palvelu on asiakkaille maksutonta.

Asiakkaalla on oikeus tehdä muistutus kohtelustaan sosiaalihuollon toimintayksikön vastuuhenkilölle tai sosiaalihuollon johtavalle viranhaltijalle. Muistutukseen on vastattava kohtuullisessa ajassa sen tekemisestä.

Toimi näin

Voit ottaa sosiaaliasiamieheen yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeellä. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät Pikassos Oy:n verkkosivuilta https://pikassos.fi/sosiaaliasiamies-4/sos-yhteystiedot .

Sosiaaliasiamies puhelinasiointi

Normaalit aukioloajat

  • Maanantaina 12:00 - 15:00
  • Tiistaina - Torstaina 09:00 - 12:00

Lisätiedot


Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jokioinen Hämeenlinna Forssa Tammela


Osoite


Muut yhteystiedot


Kunnat:

Tausta

Sosiaaliasiamies edistää sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden oikeuksia ja niiden toteutumista sosiaalihuoltoon liittyvissä asioissa. Sosiaaliasiamies antaa neuvontaa, avustaa sosiaalihuoltoa koskevien muistutuksien tekemisessä ja tiedottaa sosiaalihuollon asiakkaita heidän oikeuksistaan. Hän seuraa sosiaalihuollon asiakkaina olevien henkilöiden oikeuksien ja aseman kehitystä. Sosiaaliasiamies ei tee päätöksiä eikä myönnä etuuksia. Hän on puolueeton toimija, joka ei aja asioita oikeudellisesti, vaan toimii neuvoa antavasti.


Lainsäädäntö


Laki sosiaalihuollon asiakkaan asemasta ja oikeuksista


Asiasanat: