Navigointivalikko

Sisätaudit

Sisätaudit

Sisätaudeilla keskitymme sydän- ja verisuonitautien, diabeteksen ja muiden sisäeritysrauhasten sairauksien, munuais- ja veritautien, suoliston ja ruuansulatuskanavan sairauksien sekä infektiotautien ja reumasairauksien tutkimukseen, diagnosointiin ja hoitoon. Valtaosa tutkimuksista, jatkohoidosta ja seurannasta tehdään polikliinisesti. Osastohoitoon tullaan pääosin äkillisen sairastumisen vuosi päivystyspoliklinikan kautta.

Toimi näin

Sisätaudeille tarvitset lähetteen perusterveydenhuollosta, sairaalan toisesta yksiköstä, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriltä. Lähetteen saapumisen jälkeen ilmoitamme kotiin poliklinikka-ajan tai soittoajan. Jos lähetetietojen perusteella ei tarvita erikoissairaanhoitoa, lähete palautetaan kirjallisen konsultaatiovastauksen kanssa.

Sisätautien poliklinikka

Sisätautien erikoisalalla hoidamme sisätautien alueeseen kuuluvia sairauksia.

Poliklinikkatoiminta on keskitetty Hämeenlinnaan, mutta osa erikoispoliklinikoista toimii myös Riihimäen yksikössä. Sisätautien poliklinikka on ajanvarauspoliklinikka. Hoitoon pääsy tapahtuu lääkärin lähetteellä esim. terveyskeskuksesta, työterveyshuollosta, toisesta hoitolaitoksesta tai yksityislääkäriltä sekä sairaalan sisältä tulevien konsultaatioiden perusteella.

Päivystysaikoja sisätautien poliklinikalla ei ole.

Poliklinikkatoiminta jaetaan useisiin lähinnä elinkohtaisiin erikoisaloihin.

* Hematologian poliklinikalla hoidamme verta muodostavan kudoksen sairauksia ja esim. pahanlaatuisia imukudossairauksia.

* Gastroenterologian poliklinikalla tutkimme ja hoidamme mahasuolikanavan ja ruoansulatuselinten sairauksia ja teemme suolikanavan tähystystutkimuksia endoskopiayksikössä.

* Nefrologian poliklinikalla tutkimme ja hoidamme munuaissairauksia, ja tämä erikoisala vastaa myös keinomunuaistoiminnasta (dialyysiyksikkö).

* Reumasairauksien poliklinikalla tutkimme ja hoidamme reumasairauksien erikoisalaan kuuluvia sairauksia.

* Endokrinologian poliklinikalla tutkimme ja hoidamme esim. diabetespotilaita, sekä kilpirauhasen, aivolisäkkeen, ja muiden sisäeritysrauhasten sairauksia.

* Geriatrian poliklinikka on konsultaatiopoliklinikka vanhusten sairauksien ja lääkitysten erityisongelmiin sekä muistisairauspotilaille.

* Kardiologian poliklinikkatoiminnasta ja toimenpidekardiologiasta vastaa TAYS Sydänsairaala

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä.

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä tekstiviestitse. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Lapsen asioita hoidettaessa muista mainita viestissä lapsen nimi

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.


Osoite


Ahvenistontie 20, 13530 HÄMEENLINNA


Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jokioinen Hämeenlinna Forssa Tammela

Osasto 6A (iho-, keuhko- ja sisätaudit)

Osasto 6A:lla hoidamme iho-, keuhko- ja sisätautipotilaita. Olemme 36-paikkainen päivystävä osasto. Hoidamme potilaita yhdessä esimerkiksi dialyysin ja poliklinikoiden kanssa.

Keuhkosairaudet:

Mm. keuhkoahtauma-, kuume-, syöpä-, tuberkuloosi-, astma- ja hengitysvajauspotilaat.

Gastroenterologia:

Mahasuolikanavan ja maksan sairauksia sairastavat potilaat.

Nefrologia:

Munuaisten vajaatoimintaa sairastavat ja munuaissiirto- ja keinomunuaishoitoja tarvitsevat potilaat.

Yleissisätaudit:

Diabeetikot, infektio-, kilpirauhassyöpä-, syömishäiriö- ja myrkytyspotilaat.

Teemme osastolla päivittäin tutkimuksia ja toimenpiteitä. Asiantuntijahoitajat ohjaavat ja luovuttavat hengitysapuvälineitä (happirikastimia ja kaksoispaineventilaattoreita) sekä jatkohoitoon lähteville että muilla osastoilla hoidossa oleville potilaille yhteistyössä lääkinnällisen kuntoutuksen kanssa.


Osoite


Osasto 6A sijaitsee päärakennuksen 6. kerroksessa.

Ahvenistontie 20, 13530 HÄMEENLINNA


Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä Hausjärvi Humppila Janakkala Loppi Hattula Riihimäki Jokioinen Hämeenlinna Forssa Tammela