Navigation Menu

Päivystys

Kanta-Hämeen keskussairaalan Päivystys on tarkoitettu välitöntä, kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille.

Päivystys on auki 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä. Kaikille potilaille tehdään Päivystyksessä kiireellisyysarvio ja hoito aloitetaan sairauden mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä. Jos vaiva ei vaadi kiireellistä hoitoa, potilas ohjataan kotiin, työterveyshuoltoon, terveyskeskukseen tai yksityislääkärille. Päivystyksessä ei uusita reseptejä tai kirjoiteta sairauslomatodistuksia.

Keskussairaalan alueella Hämeenlinnassa sijaitsevassa päivystysklinikassa tutkitaan ja hoidetaan hyvinvointialueella sairastuneet tai loukkaantuneet henkilöt, joiden hoito on aloitettava välittömästi.

Erikoissairaanhoidon päivystys on jakaantunut konservatiiviseen ja operatiiviseen päivystykseen. Yleislääketieteen erikoisalalla hoidetaan kiireellistä apua tarvitsevat perusterveydenhuollon potilaat. Päivittäin hoidamme 100-160 potilasta. Päivystysklinikan yhteydessä on 20-paikkainen tarkkailuosasto, mikä on tarkoitettu vuorokauden mittaiseen hoitoon.

Kanta-Hämeessä palvelee valtakunnallinen päivystysapunumero 116 117 – soita aina maksuttomaan numeroon 116 117 ennen kuin harkitset päivystykseen hakeutumista. Jos linjalla on jonoa, voit valita takaisinsoittomahdollisuuden, jolloin soitamme Sinulle mahdollisimman pian.

Hätätilanteessa soita kuitenkin aina 112.

Esimerkiksi äkillisesti alkanut halvaus tai akuutti voimakasoireinen rintakipu/hengenahdistus edellyttävät välitöntä tutkimusta ja hoitoa Päivystyksessä. Myös vakavat onnettomuudet, palovammat ja murtumat tulee tutkia välittömästi.

Joissain tilanteissa Päivystykseen on mahdollista tulla omalla autolla. Vakavan sairauskohtauksen tai vamman sattuessa ei kuitenkaan pidä ajaa itse autoa.

Toimi näin

Kanta-Hämeessä palvelee valtakunnallinen päivystysapunumero 116 117 – soita aina maksuttomaan numeroon 116 117 ennen kuin harkitset päivystykseen hakeutumista. Jos linjalla on jonoa, voit valita takaisinsoittomahdollisuuden, jolloin soitamme Sinulle mahdollisimman pian.

Hätätilanteessa soita kuitenkin aina 112.

Suun terveydenhuollon päivystyksen ajanvaraus, Kanta-Hämeen keskussairaala

Kiireellinen suun terveydenhuollon päivystys arkisin klo 15 - 21, viikonloppuisin - ja arkipyhänä klo 8 -21 Kanta-Hämeen keskussairaalan tiloissa. Ilta-, viikonloppu- ja arkipyhäpäivystykseen tulee varata aika puhelimitse.

Ajanvaraus puhelimitse arkena klo 15 - 21, viikonloppuisin ja arkipyhänä klo 8 - 9. Puhelimeen vastataan mahdollisuuksien mukaan koko päivystyksen ajan.

Ajanvaraus:
  • Понедельник - Пятница 15:00 - 21:00
  • Суббота 08:00 - 09:00
  • Воскресенье 08:00 - 09:00

Kunnat:

Loppi Riihimäki Ypäjä Hattula Hausjärvi Humppila Forssa Hämeenlinna Janakkala Jokioinen Tammela

Suun terveydenhuollon päivystys, Kanta-Hämeen keskussairaala

Sairaanhoitopiirin kiireellisen hammashoidon päivystys tapahtuu arkisin 15.00-21.00 keskussairaalan tiloissa. Iltavastaanottoon tulee varata aika puhelimitse. Virka-aikana hammaspäivystyksestä huolehtii oman terveyskeskuksen hammashoitolat.

Viikonloppuisin ja arkipyhinä terveyskeskusten hammaspäivystys tapahtuu keskussairaalan tiloissa kello 8.00-21.00.

Sisäänkäynti klo 19 asti sairaalan pääovesta, rampin alta. Odotustila sijaitsee pääovista suoraan aulan perällä olevien ikkunoiden edessä. Odotustila on merkitty opasteella. Klo 19 jälkeen ovi on lukossa, mutta sisään pääsee painamalla oven vieressä olevaa ovikelloa. Vartija tulee avaamaan oven. Mikäli vartija on juuri kierroksella, soita uudelleen yllä olevaan päivystyksen ajanvarausnumeroon.


Osoite


Ahvenistontie 20, 13530 HÄMEENLINNA


Hammaslääkäripäivystys Kanta-Hämeen keskussairaalassa:
  • Понедельник - Пятница 15:00 - 21:00
  • Суббота 08:00 - 21:00
  • Воскресенье 08:00 - 21:00

Muut yhteystiedot


Kunnat:

Riihimäki Ypäjä Tammela Jokioinen Janakkala Hämeenlinna Forssa Humppila Hausjärvi Hattula Loppi