Aluevaltuusto valitsi hyvinvointialuejohtajan toukokuun kokouksessa Riihimäellä

Hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto. Tälle sivulle kootaan hyvinvointialueen päätöksentekoon ja aluevaltuuston työhön liittyvää tietoa. Tältä sivulta löydät myös aluevaltuuston ja aluehallituksen kokousajat ja -paikat sekä linkit esityslistoihin ja pöytäkirjoihin.

Aluevaltuusto kokoontui 24. toukokuuta Riihimäellä. Kokouksessa valittiin hyvinvointialuejohtajaksi Olli Naukkarinen. Kokouksen tallenne löytyy Youtubesta.

Lisäksi kokouksessa päivitettiin hallintosääntöä ja nimettiin lautakuntien puheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet, jotka on kaikki listattu tälle sivulle.

Aluevaltuuston 24.5.2022 kokouksen pöytäkirja

Aluehallituksen ja -valtuuston esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan Oma Hämeen tweb-sivustolla

Syksyn kokousaikataulu

Aluevaltuuston syksyn kokousten kokouspaikat eivät ole vielä tiedossa.

  • strategiaseminaari 22.-23.8.
  • aluevaltuuston kokous 20.9. klo 17
  • aluevaltuuston kokous 25.10. klo 17
  • aluevaltuuston kokous 13.12.klo 17

Kevätkauden menneet kokoukset

Aluevaltuusto oli koolla Forssassa 26. huhtikuuta. Valtuusto päätti lautakuntarakenteesta ja hyväksyi vuoden 2022 talousarvion. Kokouksen tallenne löytyy Youtubesta.

Aluevaltuuston 26.4.2022 kokouksen pöytäkirja

Valtuusto oli koolla Hämeenlinnan Verkatehtaalla 29. maaliskuuta. Kokouksen tallenne löytyy Oma Hämeen Youtube-sivulta.

Aluevaltuuston 29.3.2022 kokouksen pöytäkirja

Aluevaltuuston 8.3.2022 kokouksen pöytäkirja Tässä pdf-tiedostossa on koottuna 8.3. valtuustokokouksen äänestykset ja tulokset hallintosääntöön liittyen.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajana toimii kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen. Valtuuston 1. varapuheenjohtaja on Pirjo Alijärvi (sd.) ja 2. varapuheenjohta on Mika Lartama (ps.).

Valtuutettujen nimet puolueittain löytyvät täältä. Valtuuston toimikausi kestää 31.5.2025 saakka.

Aluehallitus

Aluehallituksen puheenjohtajana toimii Kaisa Lepola (sd.). Aluehallituksen 1. varapuheenjohtajana istuu Juha Isosuo (kok. ja 2. varapuheenjohtajana Johanna Häggman (kesk.). Kaikki 8.3.2022 kokouksessa tehdyt henkilövalinnat on listattu tälle sivulle.

Aluehallituksen 16.5.2022 kokouksen esityslista

Aluehallituksen 25.4.2022 kokouksen pöytäkirja

Aluehallituksen 11.4.2022 kokouksen pöytäkirja

Aluehallituksen 23.3.2022 kokouksen pöytäkirja

Aluehallituksen 21.3.2022 kokouksen pöytäkirja

Aluehallituksen 8.3.2022 kokouksen pöytäkirja

Aluevaltuusto kokoontui 26. huhtikuuta Forssassa. Kuva: Miia Lahti/Oma Häme

Hallintosääntö kulkee mukana kaikissa valtuustokokouksissa

Hyvinvointialue on kunnista ja valtiosta erillinen julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on alueellaan itsehallinto. Hyvinvointialueen pakolliset toimielimet ovat aluevaltuusto, aluehallitus ja tarkastuslautakunta.

Lisäksi hyvinvointialueella on oltava osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä sekä vanhus- ja vammaisneuvostot. Aluevaltuusto voi lisäksi asettaa lautakuntia, johtokuntia ja niiden jaostoja tarpeen mukaan.

Jokaisella hyvinvointialueella on oltava hallintosääntö, jossa määritellään johtamisjärjestelmä, toimielimet sekä tehtävien ja toimivallan jako eri toimielinten välillä. Kanta-Hämeen aluevaltuusto hyväksyi hallintosäännön ensimmäisen version 8. maaliskuuta. Hallintosääntöä täydennetään vielä pitkin vuotta valtuustokokouksissa.

Toimielinrakenne hyväksyttiin huhtikuun valtuustossa ja toimielinten jäsenet nimetään toukokuun valtuustossa. Hyvinvointialueelle perustetaan kolme, 13-jäsenistä lautakuntaa. Toimielimet ovat 1) turvallisuuslautakunta 2) lasten, nuorten ja perheiden lautakunta sekä 3) terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunta. Lisäksi hyvinvointialueelle perustetaan yksi, lautakuntien yhteinen yksilöjaosto, jossa on seitsemän jäsentä. Lautakuntien varsinainen toiminta käynnistyy syksyllä.

Hyvinvointialueen valmistelun tavoitteena on turvata häiriötön siirtymä ja muutosprosessin valmistelu ripeässä aikataulussa. Hyvinvointialueen toimialarakenne päätettiin 29. maaliskuuta pidetyssä kokouksessa. Oma Hämeen toimialat ovat pelastustoimi, ikäihmisten palvelut, perhe-, vammais- ja sosiaalipalvelut, terveydenhollon palvelut sekä konserni- ja tukipalvelut. Toimialarakenteen pohjalta muodostetaan hyvinvointialueen johtamisrakenne.

Hyvinvointialuejohtajaksi valittiin 24. toukokuuta Olli Naukkarinen. Naukkarinen aloittaa tehtävässään syksyllä, tarkempi aikataulu selviää myöhemmin. Aluehallitus tekee hyvinvointialuejohtajan kanssa johtajasopimuksen, jossa määritellään tehtävän vastuut, palkkaus ja muut ehdot. Neljän toimialajohtajan ja kahden muun johtajatehtävän virat täytetään juhannukseen mennessä.

Luottamushenkilöiden lomakkeet

Luottamushenkilön matkakorvauslomake

Luottamushenkilön korvaushakemus (ansionmenetys ja muut kulut)