Muutosvisio

Maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanon valmistelu on lopetettu 8.3.2019, kun hallitus ilmoitti lakien kaatumisesta ja hallituksen erosta. Lue lisää Alueuudistus.fi-sivuilta.

Ohjausryhmän hyväksymä Kanta-Hämeen muutosvisio on Maakunta olemme me.

Visioon tiivistyy ajatus siitä, että yhdentoista kunnan, viiden kuntayhtymän ja valtion aluehallinnon palveluista syntyy yhtenäinen maakunta, joka tuottaa palveluja kaikille maakunnan asukkaille. Maakuntaa palveluineen ei tuoda ulkoa, vaan sen tehdään itse.

Muutosvision laatiminen kuuluu maakuntauudistuksen esiselvityksen tehtäviin. Muutosvisio siirtää viestikapulan perustettavalle maakunnalle ja sen väliaikaishallinnolle. Visiosta valmistelu etenee kohti maakunnan strategiaa.

Valtakunnallisen maakunta 2023 -vision mukaan uusissa maakunnissa asukkaiden palvelutarve on palvelujen lähtökohta ja sosiaali- ja terveyspalvelut ovat yhteen sovitettuja asiakaslähtöisesti. Asukkaat vaikuttavat ja valitsevat. Uuden maakunnan pitää tarjota asukkaille sosiaalisen osallisuuden kokemus. Oma Hämeen valmistelutyön arvoja ovat alusta lähtien olleet asukaslähtöisyys, yhteistyöhakuisuus, tietoon perustuminen, läpinäkyvyys ja luottamus.

Lisätietoja:
Jukka Lindberg, muutosjohtaja, p. 040 595 0631
Matti Lipsanen, muutosjohtaja, p. 050 506 0697