Uutiset

Minun työpäiväni: Joustava työ edellyttää rohkeutta ja positiivisuutta

Vakituinen varahenkilö tuuraa siellä, missä sairastetaan. Lähihoitaja Essi Pirttilä nauttii vaihtuvista tehtävistä, vaikka ei usein tiedäkään, missä huomenna työskentelee. Oma Hämeen uudessa artikkelisarjassa esitellään tulevia hyvinvointialueen työntekijöitä ja heidän arkeaan.

Työvaatteet, kumihanskat ja maskit sekä haavanhoitotarvikkeet. Näitä löytyy aina lähihoitaja Essi Pirttilän auton takakontista. Eväät on tehty valmiiksi, koska Pirttilä ei aina tiedä, missä työ sijaitsee.

Hän työskentelee vakituisena varahenkilönä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän Resurssituvassa. Se tarkoittaa äkillisten sairauslomien sijaistamista koko hyvinvointikuntayhtymän alueella eli noin 100 kilometrin säteellä.

Eri yksiköitä on kaikkiaan 35. Pirttilä tuuraa sairastuneita esimerkiksi Forssan sairaalassa, kotihoidossa, vanhusten asumispalvelussa, kehitysvammaisten palveluissa ja lastensuojelussa.

– Tykkään siitä, että paikat vaihtuvat. Joskus tiedän huomisen sijainnin edellisenä päivänä tai jopa kaksi viikkoa etukäteen. Joskus tieto voi tulla saman päivän aikana, Pirttilä kertoo.

Yhtään ei harmita tulla joka päivä töihin, sanoo lähihoitaja Essi Pirttilä. Hän työskentelee vakituisena varahenkilönä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymässä.

Jatkossa joustavan työn idea laajenee. Kanta-Hämeen hyvinvointialueelle rakennetaan toimintakulttuuria, jossa työnteosta pyritään tekemään mahdollisimman joustavaa. Oma Hämeessä ajatellaan, että työntekijä on työnsä paras asiantuntija. Sen vuoksi hänellä pitää olla mahdollisuus vaikuttaa työnsä tekemiseen.

– Myös johtamisen kivijalat ovat osa Oma Hämeen toimintakulttuuria. Niissä korostetaan mahdollistavaa johtamista, työntekijän ja työyhteisön osaamisen jatkuvaa rikastamista, yhdessä tekemistä sekä työinnostusta työhyvinvoinnin ja asiakastyytyväisyyden kulmakivenä, hyvinvointialueen valmistelijat linjaavat.

Uusia näkökulmia ja erilaisia työpäiviä

FSHKY:n Resurssitupa on Suomessa ainutlaatuinen, koska vakituiset varahenkilöt kiertävät koko seudulla ja kaikissa yksiköissä. Sote-palvelujen vakituisia varahenkilöitä on muuallakin, mutta niissä sijaistetaan useimmiten vain muutamassa eri yksikössä.

Essi Pirttilä on viihtynyt Resurssituvassa jo kolme vuotta. Hän nauttii vaihtuvasta työstä ja työpäivien erilaisuudesta.

– Pystyn viemään uusia näkökulmia työpaikoille. Näen niin monia erilaisia työtapoja, että osaan ehdottaa, miten tutun asian voisi tehdä uudella tavalla. Opin itsekin uutta lähes joka päivä, Pirttilä sanoo.

Häntä viehättää myös aamuvuoropainotteinen työrytmi. Vakituiset varahenkilöt työskentelevät kahdessa vuorossa, eli yövuoroja ei tehdä. Lisäksi vapaita viikonloppuja on useammin kuin perustyössä.

– Tämä työ vaatii rohkeutta, sopeutumiskykyä, positiivisuutta ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Kohtaan monia eri ihmisiä eri paikoissa.

Miinuspuoleksi Pirttilä laskee sen, että hän näkee harvoin kollegoitaan eli muita varahenkilöitä. Osan hän tapaa kolmen viikon välein palaverissa, mutta osan vain muutaman kerran vuodessa varahenkilöstöpäivillä.

Vakituinen sijaistaminen vaatii pitkää pinnaa ja muutosten sietämistä. Joskus voi syntyä kitkaa siitä, kun varahenkilö ei heti osaakaan toimia yhtä sutjakkaasti kuin talon tavat tunteva väki.

– Onneksi on myös tilanteita, joissa vakiväki hymyilee iloisesti ja sanoo, että kiva kun sä tulit taas!

Teksti, video ja kuvat: Tia Yliskylä

Mistä ammattiryhmästä tai työstä haluaisit lukea? Pitäisikö kollegasi kannustava työasenne tai työyhteisösi kekseliäät käytännöt nostaa esiin? Laita vinkkisi Minun työpäiväni-esittelyjä varten sähköpostilla