Kanta-Hämeen työryhmä käsitteli sote-toimeenpanon ennakkovalmistelua ja aikataulua – Uudistus etenee aikataulussa

Kanta-Hämeen valmistelutyöryhmä päätti perjantaisessa kokouksessaan hyväksyä väliaikaiseen toimeenpanoelimeen VATEen liittyvän tarvittavan ennakkovalmistelun sekä aikataulun. Uudistuksen mukaiset hyvinvointialueet perustetaan 1.7.2021, jos eduskunta hyväksyy sote-lait.

Sosiaali- ja terveys- sekä pelastustoimen uudistuksen myötä perustettava toimeenpanoelin käyttää Kanta-Hämeen hyvinvointialueella korkeinta päätösvaltaa siihen asti, kunnes maakuntavaaleissa valittu aluevaltuusto ja -hallitus aloittavat toimintansa vuoden 2022 alkupuolella. Hyvinvointialueet perustetaan 1.7.2021, jos eduskunta hyväksyy sote-lait. VATEn työskentelyn aloittamisen lisäksi työryhmä kävi kokouksessaan evästyskeskustelun VATEn yhteyteen perustettavasta valmistelutoimistosta sekä päätti valmistelutoimiston muutosjohtajan rekrytointia koskevista käytännöistä.

Työryhmä päätti 11.6.2021 pitämässään kokouksessa hyväksyä VATEn käynnistymiseen liittyvän ennakkovalmistelun ja aikataulun. Valmisteluryhmän pyynnöstä Hämeen liitto tekee ensiselvityksen niistä välttämättömistä tehtävistä ja palveluista, joita hyvinvointialue tarvitsee perustamisvaiheessaan.

Valmisteluryhmä kävi läpi myös valmistelutoimiston organisoitumista, tulevaa työsuunnitelmaa sekä rekrytointia. Valmisteluryhmä totesi, että varsinaiset päätökset valmistelutoimistosta, työjärjestyksestä sekä rekrytoinneista tekee väliaikainen valmistelutoimielin ensimmäisissä kokouksissaan, mutta suunnittelua on hyvä käydä jo etukäteen läpi. Valmisteluryhmä linjasi myös, että valmistelutoimiston tehtävät ja virat olisivat ensisijaisesti osallistuvien organisaatioiden henkilöstön haettavissa.

Hämeen liitto sai valmisteluryhmän päätöksellä tehtäväksi avata ilmoittautumismenettely muutosjohtajan virkaa varten. Ilmoittautumismenettely on avoinna 28.6.2021 ehdollisena siten, että virka avataan ja täytetään, mikäli hyvinvointialue perustetaan. Päätöksen viran perustamisesta ja muutosjohtajan valinnasta tekee VATE. Valmisteluryhmässä sovittiin, että nimeämisesityksen toimielimelle tekee työryhmä, joka koostuu VATEen valittavista seutujen keskuskaupunkien ja sairaanhoitopiirin jäsenistä.


Viimeisimmät uutiset

01

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen väliaikaisen toimeenpanoelimen tiedote

26.10.2021

02

Kanta-Hämeen valtionapuhankkeiden ohjausryhmän kokoustiedote

25.10.2021

03

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen poliittinen seurantaryhmä sai puheenjohtajiston

6.10.2021

04

Kanta-Hämeen valtionapuhankkeiden ohjausryhmän kokous 17.9.2021

28.9.2021