Uutiset

Kanta-Hämeen hyvinvointialue vastaa aluevaalihaasteeseen

Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen ja Kymenlaakson hyvinvointialueet kilvoittelevat tammikuun historiallisissa aluevaaleissa korkeimmasta äänestysprosentista. Se hyvinvointialue, jolla on keskinäisistä haasteeseen osallistuvista alueista korkein äänestysprosentti, on voittaja.  

Aluevaalihaaste on lähtenyt liikkeelle Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta ja leviää nyt ympäri Suomea. Haasteessa on mukana jo 16 hyvinvointialuetta. Aluevaalihaasteen tavoitteena on tuoda näkyvyyttä Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettäville aluevaaleille ja lisätä äänestäjien kiinnostusta historiallisia vaaleja kohtaan.
 
Osallistu haasteeseen ja nosta kuntasi äänestysprosenttia 

Kuntalaisia, järjestöjä, hyvinvointialueiden henkilöstöä ja poliittisia päättäjiä kannustetaan lähtemään mukaan haasteeseen. Aluevaalihaasteeseen voi osallistua tekemällä aiheesta julkaisun sosiaalisen median kanaviin käyttämällä aihetunnisteita #aluevaalihaaste ja #torikahvihaaste tai jakamalla Kanta-Hämeen tai muiden hyvinvointialueiden julkaisuja.  

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen sometilit löytyvät näillä nimillä: Facebook @OmaHameMeitaVarten Twitter: @Oma_Hame Instagram: @oma_hame

Haasteen panoksena torikahvit 

Aluevaalihaasteessa kilpaillaan maakuntana, mutta panoksena olevat torikahvit tarjotaan siinä kunnassa, missä äänestetään kaikkein vilkkaimmin. Torikahvien kuluista vastaavat hävinneet kolme hyvinvointialuetta. Mikäli voittajakunta on Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen ja Kymenlaakson hyvinvointialueet sitoutuvat tarjoamaan yhteisvastuullisesti kahvit kyseisessä kunnassa riippumatta omasta sijoituksestaan.

Jos voitto osuu muihin maakuntiin, osallistuu Kanta-Häme vastaavasti kahvituskuluihin. Torikahvit tulee järjestää 31.3.2022 mennessä. Voittaneen hyvinvointialueen edustajat ovat paikan päällä kahvituksessa, ja myös kilvoittelussa mukana olleiden hyvinvointialueiden edustajat kutsutaan tapahtumaan.

Äänelläsi on suora vaikutus toimivaan arkeen  

Aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueiden aluevaltuustot, jotka vastaavat 1.1.2023 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelujen järjestämisestä hyvinvointialueilla. Uusien hyvinvointialueiden tavoitteena on varmistaa yhdenvertaiset, laadukkaat ja saavutettavat peruspalvelut kaikkialla ja kaikille Suomessa. 

Aluevaltuutetut päättävät lähipalveluista ja palveluverkon rakentumisesta, esimerkiksi sosiaali- ja terveysasemien sekä pelastustoimen sijoittumisesta ja niissä tarjottavista palveluista sekä koko hyvinvointialueiden tasavertaisesta palvelujen saatavuudesta.   

Aluevaalien vaalipäivä on sunnuntai 23.1.2022. Ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa 12.–18.1.2022. 

Kanta-Hämeen ehdokkaat ja äänestysohjeet löydät vaalisivuiltamme.


Lisätietoja:  aluevaalilautakunnan sihteeri, hyvinvointialueen projektijohtaja Jussi Savola p. 040 330 5512.

Aluevaalihaasteen kuvia saat viestintäpäällikkö Suvi Turuselta p. 040 1881431