Uutiset

Kanta-Hämeen hyvinvointialue saa poliittisen seurantaryhmän

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin päätti kokouksessaan 13.8.2021 kutsua poliittisen seurantaryhmän tukemaan hyvinvointialueen valmistelua. Poliittinen seurantaryhmä koostuu kuntien ja sote-kuntayhtymien hallitusten ja valtuustojen puheenjohtajistosta sekä maakuntahallituksen ja -valtuuston puheenjohtajistosta. Lisäksi poliittisen seurantaryhmän kokouksiin voivat osallistua kunnanjohtajat sekä sosiaali- ja terveysjohtajat, sote-kuntayhtymien yhtymäjohtajat sekä perusturvajohtajat sekä pelastusjohtaja.

Poliittisen seurantaryhmän tehtävänä on seurata ja tukea väliaikaisen valmistelutoimielimen työtä ja hyvinvointialueen toiminnan ja hallinnon käynnistämisen toimeenpanoa. Poliittinen seurantaryhmä ei voi käyttää laissa väliaikaiselle valmistelutoimielimelle säädettyä toimivaltaa, mutta se voi välittää näkemyksiään ja ehdotuksiaan valmistelutoimielimelle.

Valmistelutoimiston projektijohtajat aloittavat

Hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin perusti heinäkuussa pidetyssä ensimmäisessä kokouksessa VATEn yhteyteen muodostettuun valmistelutoimistoon neljä projektijohtajan virkaa. Virkoihin valittiin Niina Haake (palvelut ja järjestäminen), Petrus Kukkonen (konsernitalous ja rakenne), Jussi Savola (konsernihallinto ja siirrot) sekä Johanna Tulander-Välkki (tietohallinto ja ICT). Muissa asioissa VATE linjasi henkilöstön osallistumisen tapoja hyvinvointialueen valmistelussa. Kanta-Häme pyrkii laajaan henkilöstön osallisuuteen valmistelun eri vaiheissa.