Uutiset

Aluevaalien äänestyspaikat Kanta-Hämeessä

Aluevaalien ennakkoäänestysaika on 12.-18. tammikuuta. Ennakkoäänestysaikana voit valita äänestyspaikan vapaasti. Varsinaisena vaalipäivänä 23. tammikuuta voit äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka mainitaan sinulle lähetetyssä äänioikeusilmoituksessa.

Tarvitset äänestäessäsi kuvallisen henkilöllisyystodistuksen, koronapassia tai rokotustodistusta ei kysytä.

Kasvomaskin ja käsidesin käyttö on tärkeää, samoin kuin turvaväleistä huolehtiminen. Vaalivirkailijat ohjeistavat äänestäjiä äänestyspaikoilla ja pitävät huolta tehokkaasta tuuletuksesta. Lisätietoja vaaleista ja koronasta löydät täältä.

Äänestyspaikat kunnittain:

Forssa

Hattula

Hausjärvi

Humppila

Hämeenlinnan ennakkoäänestyspaikat

Hämeenlinnan äänestyspaikat varsinaisena äänestyspäivänä 23.1.

Janakkalan ennakkoäänestyspaikat

Janakkalan äänestyspaikat varsinaisena vaalipäivänä 23.1.

Jokioinen

Loppi

Riihimäki

Tammela

Ypäjä ennakkoäänestyspaikkana toimii kunnanvirasto (Perttulantie 20). Ennakkoäänestyksen 12.-18.1. aukioloajat: ke klo 9-15, to klo 9-17, pe klo 9-14.30, la-su klo 10-15, ma klo 9-15 ja ti klo 9-18.

Varsinaisena vaalipäivänä 23. tammikuuta Ypäjällä äänestetään Kartanon koululla (Varsanojantie 97) klo 9-20.

Kaikki Suomen ennakkoäänestyspaikat kunnittain löydät Oikeusministeriön listasta.

Kanta-Hämeessä valitaan 59 aluevaltuutettua

Kanta-Hämeen asukkaat äänestävät aluevaaleissa 23. tammikuuta Kanta-Hämeessä ehdolle asettuneita henkilöitä ja tulos lasketaan hyvinvointialuekohtaisesti. 

Aluevaltuutettujen rooli on tärkeä. Valtuutetut päättävät esimerkiksi hyvinvointialuestrategiasta, palvelustrategiasta, talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta. Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut koskettavat meitä kaikkia – siksi kannattaa äänestää. Kanta-Hämeessä aluevaaleilla valitaan 59 aluevaltuutettua.

Kanta-Hämeessä aluevaltuustoon on ehdolla 476 ehdokasta. Ehdokkaita on tarjolla kaikista Kanta-Hämeen 11 kunnasta. Nais- ja miesehdokkaiden määrä on lähes sama. Ehdokkaita on asettanut 13 puoluetta ja yksi valitsijayhdistys.

Katso ehdokkaiden lista ehdokasnumeroineen (pdf)