Uutiset

Hyvinvointialueen valmistelutoimiston johtoryhmän viikkotiedote 4.11.2021

Suvi Turunen aloittaa Kanta-Hämeen hyvinvointialueen viestintäpäällikkönä

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen viestintäpäälliköksi on valittu Suvi Turunen. Hän on 44-vuotias filosofian maisteri, joka on tehnyt kaksikymmenvuotisen uran toimittajana. Turunen on toiminut esihenkilötehtävissä Ylellä, viimeisimpänä suunnittelevana tuottajana Yle Hämeessä. Hänen tehtäviinsä on kuulunut muun muassa Yle Hämeenlinnan ja Yle Lahden toimitusten sisältöjen suunnittelu verkkoa, radiota, televisiota ja sosiaalista mediaa varten. 

– Olen erittäin innoissani uudesta tehtävästä, jonka kautta pääsen aitiopaikalta seuraamaan sote-uudistusta. Edessä on suuri murros, joka vaatii paljon viestintää, kuuntelemista ja vuoropuhelua – ja juuri näitä asioita haluan olla tekemässä, kommentoi Turunen. 

Turunen aloittaa tehtävässään 22.11.2021. 

Palveluiden ja järjestämisen vastuualueella Tuula Salminen on aloittanut palveluiden yhdyspintojen valmistelijana. Hän tulee työskentelemään myös osallisuuteen liittyvien kysymysten parissa. Salminen siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen Kanta-Hämeessä sote-valmistelua tehneestä rakennehankkeesta. 

Kanta-Häme aloittaa hyvinvointialueiden neuvottelukierroksen

Kanta-Häme valmistautuu ensimmäisenä hyvinvointialueena rahoittavien ja ohjaavien ministeriöiden (STM, VM, SM) kanssa käytäviin neuvotteluihin. Marraskuun lopussa alkavissa neuvotteluissa muodostetaan peruskäsitystä muun muassa hyvinvointialueen palveluista, kehittämiskohteista, vahvuuksista ja rahoituksen tarpeesta. Neuvotteluihin mentäessä Kanta-Hämeessä koostetaan koko hyvinvointialuetta ja kaikkia siihen liittyviä organisaatioita koskeva talousarvio. 

– Nyt alkaa varmentua se, että valtiolta tulevan rahoituksen tarve on Kanta-Hämeessä noin 650 miljoonaa euroa. sen lisäksi tullaan keräämään asiakasmaksuja noin 50 miljoonaa euroa, joten kokonaistalous on tämänhetkisen käsityksen mukaan noin 700 miljoonaa euroa, kommentoi Kanta-Hämeen hyvinvointialueen muutosjohtaja Jukka Lindberg

Hän peräänkuuluttaa myös ministeriöiltä pikaisia toimia rahoituksen turvaamiseksi.

– Meitä kiinnostaa luonnollisesti tässä vaiheessa valmistelun rahoitus sekä hyvinvointialueen lopullinen rahoitus. On äärimmäisen tärkeää, että yleisvalmistelun ja ICT:n riittävä rahoitus turvataan ministeriöiden puolelta. Toivommekin, että tilanne selkiytyisi nopeasti.

Tilojen ja palveluiden kartoitus on alkanut

Hyvinvointialue on aloittanut tilojen ja tukipalveluiden kartoituksen. Kartoituksessa hyödynnetään aiempien tuotantokausien aikana syntynyttä aineistoa. Aineistoon on koottuna kattavia tietoja muun muassa hyvinvointialueelle siirtyvien kiinteistöjen tilojen määrästä, vuokrista, kunnosta ja omistusmuodoista. 

Katso muutosjohdon esittäytyminen

Oma Hämeen kotisivuilta löytyvään materiaalipankkiin on koottu viime tiedotteessa mainittu hyvinvointialueen muutosjohdon esittäytymisvideosarja. Video tarjoaa perusteellista tietoa siitä, mitä hyvinvointialueen valmistelussa on tällä hetkellä meneillään ja miten henkilöstön osallisuus on varmistettu.