Uutiset

Oma Häme on the road – hyvinvointialue esittäytyy Forssan Kuninkuusraveissa ja Hämeenlinnan Elomessuilla

Oma Häme näkyy kesällä maakunnan isoissa yleisötapahtumissa. Tule tapaamaan hyvinvointialueen väkeä heinä-elokuun vaihteessa Kuninkuusraveihin ja Elomessuille.

Hyvinvointialuetta tehdään kesällä tutuksi Kanta-Hämeen asukkaille. Oma Häme oli esillä jo kesäkuun alussa Erämessuilla Riihimäellä. Loppukesällä Oma Häme näkyy Forssan Kuninkuusraveissa 29.–31. heinäkuuta ja Hämeenlinnan Elomessuilla 6.–7. elokuuta.

Tarkoituksena on lisätä Oma Hämeen tunnettuutta ja asukkaiden tietämystä hyvinvointialueen toiminnasta. Samalla on mahdollisuus kuulla asukkaiden toiveita ja tarpeita sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista.

Oma Hämeen messuosastolla kerrotaan hyvinvointialueen valmistelusta sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämisestä. Lisäksi yleisöllä on myös mahdollisuus jättää palautetta ja kehittämisideoita hyvinvointialueen palveluihin.

Tule testaamaan lähtönopeuttasi tulipalokiireessä

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen palomies Akseli Vuorinen näyttää mallia palomiehen varustuksesta. Kuva: Suvi Turunen / Oma Häme

Kuninkuusravit käynnistyvät Forssassa perjantaina 29. heinäkuuta. Kuninkuusravit on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista suurtapahtumista sekä tietysti raviväen kesän kohokohta. Pilvenmäen raviradalla juostaan viikonlopun aikana noin 30 ravilähtöä – niiden lisäksi on monenlaista oheisohjelmaa.

Oma Hämeen messuosasto numero B17 sijaitsee messukadun loppupäässä. Tiedon jakaminen on kesäkiertueemme päätavoite, mutta tarjoamme myös yleisölle viihdyttäviä kilpailuja. Osastolla on hoitoinstrumenttien tunnistuskilpailu ja palomiehen varusteiden pukemiskisa.

Forssan kaupunki jakaa kaupunkilaisille ja kesäasukkaille ilmaislippuja Kuninkuusraveihin perjantaille 29.7.

Kuninkuusravien jälkeen Oma Hämeen kesäkiertue pysähtyy 6.-7. elokuuta Hämeenlinnan Elomessuille, jossa osastomme B15-18 sijaitsee sisällä Loimua Areenassa. Tavataan raveissa ja messuilla!

Kun hälytys tulee, palomiehellä on 60 sekuntia aikaa olla lähtövalmiina autossa. Pystyisitkö samaan? Oma Hämeen messuosastolla pääset pukeutumaan kokeilemaan palomiehen asuun, tarjolla myös juniorikoko!