Kirjaudu
Valikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

UUTINEN
09.04.2024

Suukko, liikkuva hammashoitoyksikkö tuo palvelut lähemmäs asiakkaita

Pilotin tavoitteena on kerätä palautetta sekä asiakkailta että henkilöstöltä ja testata uutta toimintamallia.

Suukko, liikkuva hammashoitoyksikkö tuo palvelut lähemmäs asiakkaita

UUTINEN / 09.04.2024

Pilotin tavoitteena on kerätä palautetta sekä asiakkailta että henkilöstöltä ja testata uutta toimintamallia.

UUTINEN / 09.04.2024

Suukko, liikkuva hammashoitoyksikkö tuo palvelut lähemmäs asiakkaita

Suukko, liikkuva hammashoitoyksikkö, on uusi innovaatio suunhoidon alalla, joka pyrkii tuomaan hammashoidon palvelut lähemmäksi asiakkaita. Tämä siirrettävä suunhoidon palvelupiste mahdollistaa hammashoidon toteuttamisen missä tahansa, aivan kuten perinteisessä hammashoitoyksikössäkin. Suukossa toteutetaan kiireetöntä vastaanottotoimintaa. Se tarjoaa laajan valikoiman perushoitoja, kuten suun tutkimuksia, röntgenkuvauksia, paikkauksia, juurihoitoja ja hampaan poistoja, sekä hammaskiven puhdistuksia.

Suukko sai alkunsa tarpeesta kehittää lähipalveluita ja tuoda hammashoidon palvelut lähemmäksi väestöä. - Erityisesti koululaisten hammashoito on koettu sellaiseksi palveluksi, mitä halutaan tarjota mahdollisimman lähellä kouluja. Näin lasten saapuminen palveluun on mahdollisimman helppoa ja poisjäännit palveluista jäisivät mahdollisimman vähäisiksi, kertoo suunhoidon tulosaluejohtaja Laura Nikkarila.

Pilotin tavoitteena on kerätä palautetta sekä asiakkailta että henkilöstöltä ja testata uutta toimintamallia. Pilotin aikana kokeillaan erilaisia kohderyhmiä; ensisijaisena ovat koululaiset, mutta pohdinnassa ovat erilaiset palveluasumisen yksiköt sekä ideointia on tehty myös vaikkapa kauppakeskuksen pihaan tuotavasta palvelusta. - Kun pilotti on nyt alkuvaiheessa, niin emme halua lähteä rajaamaan sitä turhan tiukasti, vaan pikemminkin kehittelemään uutta, kertoo Nikkarila. Siispä, vaikka Suukko olisikin jonkin koulun pihassa, samalla alueella asuvalle aikuiselle voidaan sinne ihan hyvin myös tarjota vastaanottoaikaa. Ajanvaraus tapahtuu suun terveydenhuollon tavanomaisten ajanvarausnumeroiden kautta.

Pilotti on juuri käynnistynyt Forssan seudulla ja jatkuu vuoden loppuun saakka. Mukana pilotissa on koko Oma Hämeen suun terveydenhuolto, ja Suukko tullaan sijoittamaan eri puolille aluetta. Tulevaisuudessa pilottijakson avulla suunnitellaan ja päätetään alueen palveluverkosta ja pyritään tarjoamaan laadukkaita ja turvallisia palveluita koko hyvinvointialueella.


Suukko liikkuu, asiakkaan matkustaminen vähenee

Suukko tuo hammashoidon lähemmäs ihmisten arkea, mikä helpottaa palveluihin pääsyä ja vähentää hoitoon hakeutumisen kynnystä. Erityisesti koululaisille tämä tarkoittaa helppoa pääsyä hoitoon ilman suuria matkustamisen vaivoja. Lisäksi Suukon tarjoama jatkohoitomahdollisuus samassa paikassa lisää palveluiden saavutettavuutta ja tehokkuutta.

Pilottijakson avulla tavoitteena on kehittää ja suunnitella tulevaisuuden hammashoidon palveluita. Suukon avulla pyritään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin laadukkaasti ja kattavasti, jopa laajentaen palveluita koko hyvinvointialueelle. Tavoitteena on tarjota suunhoidon palveluita asiakkaiden tarpeiden mukaisesti, tehokkaasti ja turvallisesti, jatkuvasti kehittyvän hammashoidon kentällä.