Kirjaudu
Valikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

UUTINEN
20.06.2024

Oma Hämeen päivystys toivottaa leppoisaa ja rauhallista juhannusta kaikille!

Päivystyksessä toimitaan aina kiireellisyysperiaatteella, myös kesän ruuhka-aikoina.

Oma Hämeen päivystys toivottaa leppoisaa ja rauhallista juhannusta kaikille!

UUTINEN / 20.06.2024

Päivystyksessä toimitaan aina kiireellisyysperiaatteella, myös kesän ruuhka-aikoina.

UUTINEN / 20.06.2024

Oma Hämeen päivystys toivottaa leppoisaa ja rauhallista juhannusta kaikille!

Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystys toivottaa kaikille hyvää juhannusta. Kaikille olisi mukavinta, että päivystyksessä ei olisi ruuhkia, ja mahdollisimman moni tapaturma vältettäisiin. Juhannuksena on paljon normaalia enemmän ihmisiä liikkeellä, ja suomalaiseen juhannuksen viettoon liittyy usein alkoholin käyttö. Aiemman kokemuksen mukaan tämä väistämättä aiheuttaa erilaisia tapaturmia ja vahinkoja, joiden vuoksi päivystys ruuhkaantuu. Odotusajat voivat olla pitkiä siitä huolimatta, että päivystyksessä on jonkin verran normaalia enemmän henkilökuntaa.

Hätätilanteessa soita aina numeroon 112

Hätätilanteessa pitää soittaa aina numeroon 112. Hätäkeskuksen ammattilainen arvioi hoidon kiireellisyyden ja tarvittaessa hälyttää kohteeseen ensihoidon ammattilaiset. He tekevät hoidon tarpeen arvion uudelleen, ja tarvittaessa kuljettavat potilaan sairaalaan. Ambulanssikyyti ei ole itsestään selvyys, vaikka ensihoito käy tekemässä arvion potilaan luona. Usein potilas voi siirtyä sairaalaan turvallisesti muutenkin kuin ambulanssilla. Ambulanssit varataan niihin hätätilanteisiin, joissa on välttämätöntä käyttää ambulanssikuljetusta.

Soita Päivystysapuun 116 117, jos harkitset päivystykseen lähtöä

Jos harkitset päivystykseen lähtöä, tai epäilet asian olevan kiireellinen, soita aina Päivystysapunumeroon 116 117. Päivystysapunumero on tarkoitettu vain kiireellisten terveysongelmien arviointiin. Terveydenhuollon ammattilainen arvioi hoidon kiireellisyyden ja antaa ohjeet omahoidosta ja hoitoon hakeutumisesta. Ohjeistus perustuu kansalliseen kiireellisen hoidon ohjeistukseen. Numerossa on takaisinsoittojärjestelmä käytössä. Kannattaa huomioida, että myös puhelinpalvelu voi ruuhkautua ja takaisinsoittoa voi joutua odottamaan normaalia pidempään.

Päivystyksessä toimitaan aina kiireellisyysperiaatteella

Päivystykseen tulee monenlaisia potilaita. Osa kävelee paikalle itse, osa tulee ambulanssilla hätätilan takia. Jokaisen potilaan kohdalla tehdään hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arviointi. Hätätilapotilaat, joiden hoito vaatii paljon henkilökuntaa, menevät aina muiden potilaiden ”ohi”. Vaikka päivystyksen ns. aulapuolella vaikuttaisi olevan hiljaista, toisella puolella voi olla samaan aikaan kädet täynnä työtä. Päivystyksessä on potilaita hoitamassa aina vähintään viisi lääkäriä ja toistakymmentä hoitajaa. Potilastilanteen mukaan odotusajat voivat silti venyä varsinkin, jos jonossa on paljon tapaturmia.

Toivomme kaikille leppoisaa ja tapaturmatonta juhannusta. Päivystyksen ja ensihoidon väki on valmiina 24/7, jos apua tarvitaan!

KHKS Päivystysklinikan ja Kanta-Hämeen Ensihoidon väki