Kirjaudu
Valikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

UUTINEN
04.05.2023

Oma Hämeen henkilöstö kokoontui ensimmäisen kerran yhteen

Hyvinvointialueen henkilöstöpäivät pidettiin Verkatehtaalla.

Oma Hämeen henkilöstö kokoontui ensimmäisen kerran yhteen

UUTINEN / 04.05.2023

Hyvinvointialueen henkilöstöpäivät pidettiin Verkatehtaalla.

Oma Hämeen henkilöstö kokoontui ensimmäisen kerran yhteen

Hyvinvointialueen henkilöstöpäivät pidettiin Verkatehtaalla.

UUTINEN / 04.05.2023

Sairaalaklovni Masa tutustui Sotelan saari -peliin sote-hankkeiden pisteessä. Kuva: Miia Lahti /Oma Häme


Oma Hämeen väki oli keskiviikkona ja torstaina koolla Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Hyvinvointialueen henkilöstöpäivät kokosivat kahden päivän aikana noin 1 100 henkeä ympäri Kanta-Hämettä. Henkilöstöpäivät järjestettiin kahtena, samansisältöisenä päivänä, jotta mahdollisimman moni pystyi osallistumaan tapahtumaan työvuorojensa puitteissa. 

Henkilöstöpäivien pääpuhujana oli hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen, joka esitteli henkilöstölle Oma Hämeen strategiaa. Tapahtumassa myös kerättiin henkilöstöltä näkemyksiä Oma Hämeen brändiin.

— Tärkeintä on, että henkilöstö pääsee keskustelemaan siitä, millaista meillä pitäisi olla töissä. Ja että he saavat vastauksia siihen, miksi muutoksia tapahtuu ja tuomaan niihin huomioita omasta työstään, toteaa Naukkarinen. 

Henkilöstölle oli tarjolla Verkatehtaalla Oma Hämeen omien asiantuntijoiden puheenvuoroja, esimerkiksi palvelujen vaikuttavuudesta, perhekeskustoiminnasta, työnantajamaineesta ja lääkehoidon turvallisuudesta. 

— Tavoitteena oli tiedon jakaminen moniammatillisesti sekä laaja dialogi henkilöstön kanssa. Uskoisin, että ne saavutettiin. Ainakin näyttelyaulassa aisti mukavan uteliaan tunnelman, iloitsee hyvinvointialuejohtaja.

Tapahtumassa esiteltiin henkilöstölle lisäksi muun muassa Assi-hanketta, Oma Hämeen digiohjelmaa ja monialaisen työn mahdollisuuksia. Verkatehtaan lasipihalla hyvinvointialueen palveluja ja kehittämistoimintaa esiteltiin erilaisissa toimintapisteissä. 

— Tällaiset yhteiset koulutus- ja tapahtumapäivät vahvistavat yhteistä ymmärrystä ja tilannekuvaa, missä Oma Hämeessä mennään siirtymävaiheen jälkeen. Se puolestaan lisää yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta, painottaa henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen.

Henkilöstöpäivien tarkoituksena oli tarjota Oma Hämeen työntekijöille mahdollisuus tavata kollegoita ja verkostoitua uusien kanssa. Vuodenvaihde toi kaikille tuhansia uusia työkavereita uusilta toimialoilta ja eri puolilta maakuntaa. Henkilöstöpäivä konkretisoi monelle työntekijälle ensimmäistä kertaa uuden organisaation koon ja mahdollisuudet.

— Tämä on yksi keino vahvistaa työntekijöiden aktiivista osallistumista Oma Hämeen toimintaan. Toivon, että päivät viestivät henkilöstölle sitä, että jokainen työntekijä on yhtä arvokas. Toki toimialamme on sellainen, etteivät kaikki voi samaan aikaan irtautua tehtävistään ja osallistua. Teemme parhaamme siinä, että jokaisella on yhdenvertainen mahdollisuus osallistua jossain vaiheessa, lupaa henkilöstöjohtaja.

Oma Hämeen ensimmäiset henkilöstöpäivät haluttiin järjestää ennen kesälomakautta. Tapahtuman jatkoa pohditaan. 

— Positiivista palautetta on tullut. Päivien jatko ja ajankohta riippuu palautteesta. Paljoa enempää väkeä ei Verkatehtaalle olisi mahtunut. Se kertoo tarpeesta ja halusta keskustella, sanoo hyvinvointialuejohtaja Naukkarinen.