Navigointivalikko

Aluevaltuusto hyväksyi pelastustoimen palvelutasopäätöksen – Eija Aittolasta aluehallituksen 1. varapuheenjohtaja

UUTINEN / 10.10.2023

Aluevaltuusto keskusteli vilkkaasti taloudesta ja palveluiden kehittämisestä.

Aluevaltuusto hyväksyi pelastustoimen palvelutasopäätöksen – Eija Aittolasta aluehallituksen 1. varapuheenjohtaja

UUTINEN / 10.10.2023

Aluevaltuusto keskusteli vilkkaasti taloudesta ja palveluiden kehittämisestä.

UUTINEN / 10.10.2023

Aluevaltuusto hyväksyi pelastustoimen palvelutasopäätöksen – Eija Aittolasta aluehallituksen 1. varapuheenjohtaja

Eija Aittola (toinen oikealta) valittiin aluehallituksen 1. varapuheenjohtajaksi tiistain kokouksessa.

Kanta-Hämeen aluevaltuusto kokoontui tiistaina Hämeenlinnassa. Esityslistalla olleiden asioiden lisäksi aluevaltuusto keskusteli Oma Hämeen taloudesta ja palveluverkkoselvityksestä. Kokouksen aluksi valtuusto sai tietoa palveluverkkoselvityksen luonnoksesta, josta kerrotaan enemmän tässä tiedotteessa

Hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen esitteli valtuustolle hyvinvointialueen osavuosikatsauksen. Oma Hämeen talousarvioprosessiin kuuluu, että aluevaltuustolle raportoidaan taloudesta ja toiminnasta puolivuosittain. Naukkarinen kertoi, että valtiovarainministeriöstä on jälleen saatu uudet talousluvut. Niiden myötä tämän ja ensi vuoden alijäämä kasvaa yhteensä 106 miljoonaan.  

– Keväällä talouden tasapainottamisohjelmassa oli 32 miljoonan säästöt, nyt säästötavoite on jo kolminkertaistunut. Tulevat, tiukat päätökset vaativat  paljon meiltä kaikilta. Pitää kuitenkin muistaa, että olemme yhdeksän kuukauden aikana saaneet myös paljon onnistumisia. Kotisairaalan toiminta on alkanut menestyksekkäästi, uusia digipalveluita on avattu nopeasti ja esmerkiksi ensihoito on ottanut käyttöön uusia toimintatapoja. Lisäksi hoidon saatavuus on meillä keskimääräistä paremmalla tolalla, totesi Naukkarinen valtuustolle. 

Valtion niukka rahoitus yhdistettynä lakisääteisten palvelujen järjestämisvelvoitteisiin on suuri haaste, tämä todettiin monessa aluevaltuutetun puheenvuorossa. Useampi valtuutettu vaati aluevaltuustolta katseen kääntämistä eteenpäin ja toimeen tarttumista syyllisten etsimisen sijaan. 

Kokouksen tallenne on katsottavissa Youtubesta. Kokouksen esityslista puolestaan löytyy täältä

Eija Aittola aluehallituksen 1. varapuheenjohtajaksi

Ahveniston luentosalissa koolla ollut valtuusto hyväksyi pelastustoimen palvelutasopäätöksen. Palvelutasopäätöksellä määritellään pelastustoimen tavoitteet, käytettävät voimavarat, tuotettavat palvelut ja niiden taso.

Pelastustoimen palvelutason tulee vastata kansallisia, alueellisia ja paikallisia tarpeita ja onnettomuusuhkia ja muita uhkia. Palvelutasopäätöstä laadittaessa on huomioitu aluehallintoviraston määräykset ja lausunnot, ministeriöiden suositukset, pelastustoimen valtakunnalliset tavoitteet sekä Oma Hämeen strategia.

Aluevaltuusto teki tiistain kokouksessaan lukuisia henkilövalintoja. Aluevaltuusto valitsi aluehallituksen uudeksi 1. varapuheenjohtajaksi Eija Aittolan (kok.) Juha Isosuon tilalle. Isosuo (kok.) valittiin syyskuussa aluevaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi. Samasta syystä aluehallitukseen valittiin uudeksi jäseneksi Mika Penttilä. Penttilän valinnan vuoksi Timo Heinosen (kok.) uudeksi henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin Kalle Virtanen

Turvallisuuslautakuntaan valittiin uutena Piia Aitto-Oja (kd.) ja uudeksi varajäseneksi Marja-Liisa Saarinen (kd.).

Tarkastuslautakuntaan valittiin uusiksi jäseniksi Harri Aaltonen (ps.) ja Anne Lindgren (vihr.).

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan uudeksi varajäseneksi valittiin Minna Autio (vihr.).

Lisäksi aluevaltuusto merkitsi tiedoksi vastauksia useampaan valtuustoaloitteeseen. Aluevaltuusto on seuraavan kerran koolla 19. joulukuuta Riihimäellä, Uramon koululla.

Valtuustokokouksessa olivat ensimmäistä kertaa läsnä hyvinvointialueen vaikuttamistoimielinten edustajat: nuorisovaltuuston puheenjohtaja Lempi Lintukorpi, vanhusneuvoston puheenjohtaja Eero Halmesmäki ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Pia-Nina Mohr.