Kirjaudu
Valikko

Navigointivalikko

Navigointivalikko

Aluehallitus koolla Ahveniston luentosalissa 2. toukokuuta.
UUTINEN
03.05.2024

Aluehallitus pohti seminaarissaan palveluverkkomuutosten toimeenpanoa ja YTA-yhteistyötä

Aluehallitus kokoontui torstaina Hämeenlinnassa.

Aluehallitus koolla Ahveniston luentosalissa 2. toukokuuta.

Aluehallitus pohti seminaarissaan palveluverkkomuutosten toimeenpanoa ja YTA-yhteistyötä

UUTINEN / 03.05.2024

Aluehallitus kokoontui torstaina Hämeenlinnassa.

Aluehallitus koolla Ahveniston luentosalissa 2. toukokuuta.

UUTINEN / 03.05.2024

Aluehallitus pohti seminaarissaan palveluverkkomuutosten toimeenpanoa ja YTA-yhteistyötä

Aluehallitus kokoontui torstaina seminaariinsa Hämeenlinnaan. Seminaarin asialistalla oli muun muassa palveluverkkomuutosten toimeenpano. Aluevaltuusto hyväksyi huhtikuussa hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluihin lähivuosina tehtävät muutokset. Ne alkavat näkyä asukkaille vasta loppuvuonna 2025.

Aluehallitus painottaa, että terveysasemat toimivat nykymallilla toistaiseksi. Siirtymä uusiin toimintamalleihin ja toimipisteisiin tapahtuu vaiheistetusti, mistä asukkaita tiedotetaan laajasti. Uusia toimintamalleja pilotoidaan ennen kuin ne otetaan täysimittaisesti käyttöön. Käytännön muutosten suunnittelu tehdään yhdessä asukkaiden ja henkilöstön kanssa.

Aluehallitus käsitteli myös Hämeenlinnan kiinteistöratkaisuja palveluverkkomuutoksiin liittyen. Oma Häme on selvittänyt yhdessä Hämeenlinnan kaupungin kanssa, mikä on paras tapa tarjota jatkossa sosiaali- ja terveyspalveluita kantakaupungin väestölle. Oma Häme on solminut kaupungin kanssa aiesopimuksen, jonka mukaan osapuolet luovuttaisivat toisilleen omistuksessaan olevia kiinteistöjä.

Sopimuksen mukaan Assi-sairaalan valmistuttua Ahvenistonmäeltä vapautuvat tilat siirtyisivät Hämeenlinnan kaupungille ja hyvinvointialue jatkaisi niissä vuokralaisena määräaikaisesti. Vastaavasti Oma Häme saisi omistukseensa Viipurintien terveysaseman, paloaseman Kutalantieltä, Voutilakeskuksen ja Uppsala-talon. Kiinteistöjärjestelyjen tarkoituksena on turvata sosiaali- ja terveyspalvelut Hämeenlinnan kantakaupungin väestölle sekä vähentää Hämeenlinnan kaupungin ja Oma Hämeen toimitilakuluja. 

YTA-sopimus tuodaan aluevaltuuston kesäkuussa

Aluehallitus käsitteli torstain seminaarissaan myös Assin tilannetta. Esillä olivat muun muassa Ahveniston sairaalahankkeen aikataulu ja vastuukysymykset. Myös hyvinvointialueiden yhteistyö kuului torstain asialistalle. Jokainen hyvinvointialue kuuluu yhteen yhteistyöalueeseen. Yhteistyöalueita on viisi, ja jokaisella on yksi yliopistollinen sairaala. Oma Häme muodostaa Sisä-Suomen yhteistyöalueen Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan kanssa.

Yhteistyöalueet edistävät sosiaali- ja terveydenhuollon alueellista yhteensovittamista ja kehittämistä. Yhteistyöalueen hyvinvointialueet laativat keskinäisen yhteistyösopimuksen, jossa sovitaan muun muassa hyvinvointialueiden välisestä työnjaosta. Pirkanmaa ja Etelä-Pohjanmaa ovat jo hyväksyneet sopimuksen aluevaltuustossa. Oma Hämeessä prosessi on vielä kesken, YTA-sopimus tuodaan aluevaltuustoon kesäkuussa. 

 – Hyvinvointialueella on tulossa päätöksentekoon paljon tärkeitä ja suuria asiakokonaisuuksia. Näiden asioiden valmistelusta saatiin nyt lisää tietoa ja aluehallituksella oli mahdollisuus käydä tärkeää, taustoittavaa keskustelua, toteaa aluehallituksen puheenjohtaja Kaisa Lepola (sd.). 

Aluehallitus käsitteli seminaarissaan myös palkkaharmonisaatiota, joka on ollut viime päivinä mediassakin esillä. Palkkaerojen harmonisointi on Oma Hämeessä kesken, suurelta osin valtakunnallisten ohjeiden puuttumisen vuoksi. Esimerkiksi Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajien,  KT:n, määrittelemät tasot saadaan todennäköisesti vuodenvaihteessa. 

Aluehallitus sai torstaina myös tilannekatsauksen meneill'ään olevista hallinto- ja tukipalveluhenkilöstön yt-neuvotteluista. Aluehallitus kiittelee asian valmistelua ja on tyytyväinen, että neuvotteluja on käyty hyvässä hengessä. 

Aluehallituksen seuraava kokous on 6. toukokuuta. Aluevaltuusto on puolestaan koolla 14. toukokuuta.