Navigointivalikko

Syli-hankkeen yksi tavoite on purkaa diabetesta sairastavien hoitovelkaa.

Oma Häme sai vajaat 8,6 miljoonaa Syli-hankkeeseen

UUTINEN / 09.12.2022

Kanta-Hämeen hyvinvointialue on saanut vajaat 8,6 miljoonaa euroa kestävän kasvun ohjelman toisen vaiheen...

UUTINEN / 09.12.2022

Oma Häme sai vajaat 8,6 miljoonaa Syli-hankkeeseen

Kanta-Hämeen hyvinvointialue on saanut vajaat 8,6 miljoonaa euroa kestävän kasvun ohjelman toisen vaiheen valtionavustusta. Valtionavustus on suunnattu erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen saatavuuden ja jatkuvuuden lisäämiseen.

 

Oma Häme sai sosiaali- ja terveysministeriöltä rahoitusta Syli-hankkeeseen vuosille 2023–2025. STM julkisti rahoitussummat eilen. Syli-hankkeella vahvistetaan asiakkaan omaa toimijuutta ja mahdollisuutta vastata palveluistaan, käyttää sähköisiä palveluita tai ohjautua ennaltaehkäisevään toimintaan. Elpymis- ja palautumissuunnitelma RRP:n ykkösvaiheessa Kanta-Hämeessä tunnistettiin kolme haavoittuvinta ryhmää, joiden palveluihin Syli-hankkeella vastataan.

Nämä kolme ryhmää ovat ikääntyneet, diabeetikot sekä nuoret ja nuoret aikuiset. Tavoitteena on, että yli 75-vuotiaat asiakkaat ohjautuvat oikeaan aikaan oikeaan paikkaan myös virka-ajan ulkopuolella, että nuorten ja nuorten aikuisten palveluiden saatavuus paranee, ja että diabetesta sairastavilta puretaan kertynyt hoitovelka.

Oma Häme haki yli 11 miljoonaa euroa, joten hankesuunnitelmaa on muokattava myönnettyyn 8,6 miljoonan euron tasoon.

–  Nyt tutkimme valtionavustuspäätöstä ja sen asettamia reunaehtoja. Sosiaali- ja terveysministeriö velvoittaa muokkaamaan hankesuunnitelmaa saadun rahoituksen mukaiseksi. Iloksemme pääsemme esimerkiksi vahvistamaan monialaista yhteistyötä muun muassa pelastuksen toimialan ja ikääntyneiden palveluiden välillä, sanoo hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen.

Vuodenvaihteeseen asti kestävä RRP1-kausi ja 2023 alkava RRP2-kausi limittyvät toisiinsa ja niitä luotsaavat hankepäällikkö Sini Stolt ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kehittämisjohtaja Teemu Paavola.

Elpymis- ja palautumissuunnitelma (RRP) on Suomen väline EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) rahoituksen saamiseksi. Yksi osa rahoituksesta on kohdennettu sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden kehittämiseen sekä etenkin korona-aikana syntyneiden palveluvajeiden täyttämiseen ja palvelujen saatavuuden kehittämiseen.

Kaikkiaan RRP2-vaiheen tukea jaettiin hyvinvointialueille 255,6 miljoonaa.

Lisätietoja: Sini Stolt, hankepäällikkö, p. 050 570 9269, sini.stolt@hame.fi