Murupolku

Vammaisten työtoiminta

Vammaisten työtoiminta

Työtoimintaa järjestetään henkilöille, joilla ei vammaisuudesta johtuen ole edellytyksiä osallistua tavanomaiseen työhön. Työtoimintaan voi osallistua myös, jos toimeentulo perustuu pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin. Työtoiminnan tarkoituksena on ylläpitää ja edistää toimintaan osallistuvien toimintakykyä sekä lisätä työllistymismahdollisuuksia.

Työtoimintaa järjestetään sosiaalihuoltolain mukaan työtoimintana tai työllisyyttä tukevana toimintana niille vammaisille henkilöille, jotka vamman tai sairauden vuoksi eivät voi osallistua sosiaalihuoltolaissa tarkoitettuun työtoimintaan ja toimeentulo perustuu pääosin sairauden tai työkyvyttömyyden perusteella myönnettäviin etuuksiin.

Työtoimintaa järjestetään myös kehitysvammalain mukaan.

Työtoimintaa järjestetään toimintayksiköissä ja tavallisilla työpaikoilla.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueella työtoimintaa järjestävät hyvinvointialueen omat yksiköt työvalmennuskeskus Aktiivi Forssassa ja toimintakeskus Rivakka Riihimäellä. Lisäksi hyvinvointialueella on sopimus työvalmennussäätiö Luotsin kanssa työtoiminnasta. Tämän lisäksi hyvinvointialueen alueella on säätiöitä ja yksityisiä palveluntuottajia, joilta ostetaan työtoimintaa vammaisille henkilöille.

Toimi näin

Voit hakea työtoimintaa vammaisuuden perusteella.

Mikäli tarvitset tietoa ja neuvontaa vammaispalveluihin liittyen, voit ottaa yhteyttä asuinalueesi vammaissosiaalityöhön. Vammaispalveluiden ammattihenkilö selvittää yhdessä sinun ja läheistesi kanssa tilannettasi ja tuen tarvetta, sekä neuvoo ja ohjaa sinut oikean palvelun piiriin. Hae palvelua asuinalueesi vammaissosiaalityön toimipisteestä tai hakemuksella.

Toimintakeskus Rivakka, Riihimäki

Toimintakeskus Rivakassa järjestetään noin 70 kehitysvammaiselle tai vajaakuntoiselle henkilölle työ- ja päivätoimintaa. Työtoiminta sisältää mm. alihankintatöitä yrityksille, kädentaidontöitä sekä piha-alueiden kunnossapitoa.

Vammaispalveluiden asiakkaaksi voit hakea ottamalla yhteyttä vammaissosiaalityöhön ja asiakasohjaukseen.

Näin tilaat toimintakeskuksesta tuotteita

  • Käsityömyymälämme on auki ma-pe klo 8-15.
  • Käsityöosastomme tekevät tilauksesta mattoja ja poppanoita sekä pienimuotoisia kankaanpaino- ja ompelutöitä p.050-563 3697
  • Otamme vastaan alihankintatöitä erilaisilta yrityksiltä, soita ja kysy tarjousta p. 050-563 3380

Osoite

Käpälämäenkatu 14, 11710 RIIHIMÄKI

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 15:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Loppi, Hattula, Riihimäki, Jokioinen, Hämeenlinna, Forssa, Tammela

Työvalmennuskeskus Aktiivi, Forssa

Työvalmennuskeskus Aktiivi edustaa perinteistä teollisuusympäristöä. Asiakkaita ovat kansainväliset ja seudulliset yritykset, kehitysvammaiset, vaikeasti työllistyvät sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujat. Työtoiminnoissa olemme erikoistuneet asiakaslähtöisiin ja räätälöityihin kokonaisuuksiin. Työtoiminnassa on aitoja ja oikeita työtehtäviä ja mahdollista on myös opinnollistamisen kautta suorittaa tutkinnonosia.

Keskeisiä palveluita ovat alihankinta sekä sosiaalinen ja kuntouttava työtoiminta. Alihankinta on yrityksille suunnattua, joustavaa ja asiakaslähtöistä. Osaamisaloja ovat mm. kokoonpanotyöt, pakkaamiset, johtosarjat, tarroitukset jne.

Toiminta tapahtuu suurissa halleissa, pienissä yhteisöissä, toiset huomioiden. Työ on merkityksellistä ja moniammatillista ryhmätoimintaa. Toiminta on yksilöllistä, räätälöityä ja osallistavaa. Jokainen osallistuu oman toimintakykynsä mukaan.

Vammaispalveluiden asiakkaaksi voit hakea ottamalla yhteyttä vammaissosiaalityöhön ja asiakasohjaukseen.

Osoite

Perkiöntie 3, 30300 FORSSA

Normaalit aukioloajat

  • Maanantai - Perjantai 08:00 - 16:00

Muut yhteystiedot

Puhelin

Kunnat:

Ypäjä, Tammela, Forssa, Hämeenlinna, Jokioinen, Riihimäki, Hattula, Loppi, Janakkala, Humppila, Hausjärvi

Lainsäädäntö

Sosiaalihuoltolaki (vanha, josta voimassa työtoiminnan pykälät 27 d ja 27 e)

Kehitysvammalaki

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/kumotut/1982/19820710
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1977/19770519

Yhteistyökumppaneita

Yhteistyökumppaneita

 

Kanta-Hämeen hyvinvointialueella on sopimus vammaisten työtoiminnasta Työvalmennussäätiö Luotsin kanssa.

Työvalmennussäätiö Luotsi edistää ja vahvistaa valmennuksen ja ohjauksen keinoin asiakkaiden osallisuutta, oppimista, työelämävalmiuksia ja työllistymistä.

 

Tärkeitä Linkkejä