Navigation Menu

Lastenneurologia

Lastenneurologian erikoisalapalveluissa tutkimme, hoidamme ja seuraamme laaja-alaisesti alle 16 vuotiaiden neurologisia sairauksia sekä neurologisen kehityksen ongelmia.

Potilasryhmämme ovat erilaisista vaikea-asteisista neurologisista kehitysvaikeuksista kärsivät lapset, joilla on esimerkiksi monimuotoisia kehitysongelmia, kehitysvamma, kielen kehityksen erityisvaikeuksia, ADHD tai muita kehitysvaikeuksia.

Alkuvaiheen selvitysten jälkeen kehitysvaikeuksista kärsivien lasten seuranta siirtyy usein kouluterveydenhuoltoon tai kehitysvammahuoltoon. Seurannassa käy myös lapsia ja nuoria, joilla on esimerkiksi epilepsia, CP-vamma, hydrokefalus tai aivovamman jälkitila. Lisäksi lastenneurologian poliklinikalla käy konsultaatiokäynneillä lapsia ja nuoria, joilla on päänsärkyä tai muita toiminnallisia oireita.

Potilaita hoidamme poliklinikkakäynneillä sekä lasten ja nuorten päiväsairaalassa. Potilaidemme hoitoon osallistuvat lastenneurologin ja sairaanhoitajan lisäksi tarvittaessa myös psykologi, puheterapeutti, toimintaterapeutti, fysioterapeutti, kuntoutusohjaaja ja sosiaalityöntekijä. Teemme tiivistä yhteistyötä lastentautien ja lastenpsykiatrian yksiköiden kanssa.

Toimi näin

Lastenneurologian yksikköön tarvitset lähetteen perusterveydenhuollosta, sairaalan toisesta yksiköstä, toisesta sairaalasta tai yksityislääkäriltä. Lähetteen saapumisen jälkeen ilmoitamme kotiin poliklinikka-ajan tai soittoajan. Jos lähetetietojen perusteella ei tarvita erikoissairaanhoitoa, lähete palautetaan kirjallisen konsultaatiovastauksen kanssa.

Lastenneurologian poliklinikka

Yksikössä tutkitaan, hoidetaan ja kuntoutetaan sairaanhoitopiirin alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla on jokin neurologinen vaiva tai sairaus. Joidenkin harvinaisten sairauksien hoito ja kuntoutusseuranta on keskitetty yliopistollisiin sairaaloihin.

Suurin potilasryhmämme ovat erilaisista vaikea-asteisista neurologisista kehitysvaikeuksista kärsivät lapset, joilla on esimerkiksi monimuotoisia kehitysongelmia, kehitysvamma, kielen kehityksen erityisvaikeuksia, ADHD tai muita kehitysvaikeuksia. Potilaita hoidamme poliklinikkakäynneillä sekä lasten ja nuorten päiväsairaalassa.

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastataan seuraavana arkipäivinä.

Halutessasi voit olla meihin yhteydessä myös tekstiviestitse. Numeroihin ei ole mahdollista soittaa tai laittaa multimediaviestejä. Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi.

Ajanperuutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä.

Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Lapsen asioita hoidettaessa muista mainita viestissä lapsen nimi.

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.


Osoite


Ahvenistontie 20, 13530 HÄMEENLINNA


Muut yhteystiedot

Puhelin
  • puh. 036293910 (Lastenneurologian poliklinikka, takaisinsoittopalvelu)
  • puh. 04573976541 (Lastenneurologian poliklinikka, tekstiviestinumero (ei puheluita))

Kunnat:

Loppi Hattula Hausjärvi Humppila Forssa Hämeenlinna Janakkala Jokioinen Tammela Ypäjä Riihimäki

Osasto 3A (lapset ja nuoret)

Lasten ja nuorten vuodeosastolla hoidamme infektiopotilaita, tutkimuspotilaita ja lastenkirurgisia potilaita sekä suolistosairauksia, lastenreumaa, diabetesta ja syöpätauteja sairastavia potilaita.

Vuodeosaston yhteydessä on myös päiväsairaala, jossa annamme muun muassa lääkeinfuusioita, rokotuksia, siedätyshoitoa, haava- ja palovammahoitoja. Päiväsairaalassa potilaat saavat esimerkiksi ruoka-aine- ja lääkeainealtistuksia, nivelpistoja ilokaasun avulla, ja lisäksi hoidamme yksikössä tutkimuspotilaita.

Vuodeosaston, päiväsairaalan ja ajanvarauksellisten asioiden hoitamiseksi voit olla yhteydessä takaisinsoittopalveluun tai tekstiviestinumeroon.

Takaisinsoittopalvelu on avoinna ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä. Virka-ajan ulkopuolella tulleisiin puheluihin vastaamme seuraavana arkipäivänä.

Tämän lisäksi voit olla meihin yhteydessä tekstiviestitse erillisen numeron kautta. Multimediaviestien vastaanotto ei ole mahdollista.

Ajan peruutus tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: PERUUTUS, potilaan nimi, syntymäaika ja peruttava aika. Lapsen asioita hoidettaessa, muista mainita myös lapsen nimi. Ajan peruutus on oltava perillä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 14 mennessä. Tämän jälkeen perutuista ajoista veloitamme sakkomaksun.

Takaisinsoittopyyntö tekstiviestitse:

Kirjoita viestiin: TAKAISINSOITTO ja lyhyesti, missä asiassa toivot yhteydenottoa.

Muista mainita viestissä lapsen nimi.

Muissa asioissa kirjoita asiasi viestiin lyhyesti.


Osoite


Osasto 3A sijaitsee pääsairaalan 3. kerroksessa.

Ahvenistontie 20, 13530 HÄMEENLINNA


Muut yhteystiedot

Puhelin
  • puh. 036292322 (Vuodeosaston, päiväsairaalan ja ajanvarauksellisten asioiden takaisinsoittopalvelu)
  • puh. 04573976649 (Tekstiviestinumero (vain tekstiviestit, ei puheluita tai multimediaviestejä))
  • puh. 036293302 (Osasto 3A, osastonhoitaja)
  • puh. 036292572 (Osasto 3A, apulaisosastonhoitaja)

Kunnat:

Loppi Ypäjä Tammela Jokioinen Janakkala Hämeenlinna Forssa Humppila Hausjärvi Hattula Riihimäki