Aluevaltuusto valitsi hyvinvointialuejohtajan toukokuun kokouksessa Riihimäellä

Hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto. Tältä sivulta löydät aluevaltuuston kokousajat ja -paikat sekä linkit esityslistoihin ja pöytäkirjoihin.

Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajana toimii kokoomuksen Sanni Grahn-Laasonen. Valtuuston 1. varapuheenjohtaja on Pirjo Alijärvi (sd.) ja 2. varapuheenjohtaja Mika Lartama (ps.).

Aluevaltuusto kokoontui 24. toukokuuta Riihimäellä. Kokouksessa valittiin hyvinvointialuejohtajaksi Olli Naukkarinen. Kokouksen tallenne löytyy Youtubesta.

Lisäksi kokouksessa päivitettiin hallintosääntöä ja nimettiin lautakuntien puheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet, jotka on kaikki listattu tälle sivulle.

Aluevaltuuston 24.5.2022 kokouksen esityslista

Syksyn kokousaikataulu

Aluevaltuuston syksyn kokousten kokouspaikat eivät ole vielä tiedossa.

  • strategiaseminaari 14.-15.6. Vanajalinnassa
  • strategiaseminaari 22.-23.8.
  • aluevaltuuston kokous 20.9. klo 17
  • aluevaltuuston kokous 25.10. klo 17
  • aluevaltuuston kokous 13.12.klo 17

Kevätkauden menneet kokoukset

Aluevaltuusto oli koolla Forssassa 26. huhtikuuta. Valtuusto päätti lautakuntarakenteesta ja hyväksyi vuoden 2022 talousarvion. Kokouksen tallenne löytyy Youtubesta.

Aluevaltuuston 26.4.2022 kokouksen pöytäkirja

Toukokuun 24. päivä aluevaltuusto on koolla Riihimäellä. Klo 18 alkavassa kokouksessa valitaan hyvinvointialuejohtaja. Myös tämä kokous striimataan suorana Youtubeen.

Aluevaltuusto kokoontuu lisäksi strategiaseminaariin 14.-15. kesäkuuta.

Valtuusto oli koolla Hämeenlinnan Verkatehtaalla 29. maaliskuuta. Kokouksen tallenne löytyy Oma Hämeen Youtube-sivulta.

Aluevaltuuston 29.3.2022 kokouksen pöytäkirja

Tulevaisuudessa esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan Oma Hämeen tweb-sivustolla

Aluevaltuuston 29. maaliskuuta pidetyssä kokouksessa päätettiin hyvinvointialueen toimialarakenne. Oma Hämeen toimialat ovat pelastustoimi, ikäihmisten palvelut, perhe-, vammais- ja sosiaalipalvelut, terveydenhollon palvelut sekä konserni- ja tukipalvelut. Toimialarakenteen pohjalta muodostetaan hyvinvointialueen johtamisrakenne.

Aluevaltuuston 8.3.2022 kokouksen pöytäkirja. Tässä pdf-tiedostossa on koottuna 8.3. valtuustokokouksen äänestykset ja tulokset hallintosääntöön liittyen

Valtuuston toimikausi kestää 31.5.2025 saakka. Aluevaltuuston kokoonpano puolueittain löytyy täältä. Ensimmäisessä aluevaltuuston kokouksessa 8.3.2022 tehtiin muitakin henkilövalintoja, jotka on listattu tälle sivulle.

Aluevaltuusto kokoontui 29.3. toistumiseen Verkatehtaan Vanaja-salissa. Kuva: Miia Lahti/Oma Häme

Aluevaltuusto asettaa aluehallituksen ja hyvinvointialueen muut toimielimet sekä valitsee hyvinvointialuejohtajan. Aluevaltuuston tehtävistä säädetään hyvinvointialueesta annettavassa laissa. Aluevaltuusto päättää muun muassa hyvinvointialuestrategiasta, hyvinvointialueen hallintosäännöstä sekä hyvinvointialueen talousarviosta ja taloussuunnitelmasta.

Hyvinvointialue on kunnista ja valtiosta erillinen julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on alueellaan itsehallinto. Hyvinvointialueen pakolliset toimielimet ovat aluevaltuusto, aluehallitus ja tarkastuslautakunta.

Lisäksi hyvinvointialueella on oltava osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi nuorisovaltuusto tai vastaava nuorten vaikuttajaryhmä sekä vanhus- ja vammaisneuvostot. Aluevaltuusto voi lisäksi asettaa lautakuntia, johtokuntia ja niiden jaostoja tarpeen mukaan.

Jokaisella hyvinvointialueella on oltava hallintosääntö, jossa määritellään johtamisjärjestelmä, toimielimet sekä tehtävien ja toimivallan jako eri toimielinten välillä. Kanta-Hämeen aluevaltuusto hyväksyi hallintosäännön ensimmäisen version kokouksessaan 8. maaliskuuta. Hallintosääntöä täydennetään vielä tulevissa aluevaltuustojen kokouksissa.