Uutiset

Aluevaltuusto valitsi Kanta-Hämeen hyvinvointialuejohtajaksi Olli Naukkarisen

Järvenpään kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen valittiin Kanta-Hämeen hyvinvointialuejohtajan virkaan Riihimäellä tiistai-iltana. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Kanta-Hämeen aluevaltuusto valitsi hyvinvointialuejohtajaksi Järvenpään kaupunginjohtajana työskentelevän Olli Naukkarisen äänestyksen jälkeen. Naukkarinen oli aluehallituksen virkaan esittämä hakija. Aluevaltuuston kokouksen tallenne löytyy Oma Hämeen Youtube-sivulta.

Kristillisdemokraattien Kylli Kylliäinen ehdotti virkaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskistä. Merja Taponen (kesk.) kannatti esitystä. Suljetussa lippuäänestyksessä Naukkarinen sai 44 ääntä ja Leskinen 14 ääntä. Lisäksi Forssan seudun hyvinvointiyhtymän yhtymäjohtaja Mikko Komulainen sai yhden äänen. Hyvinvointialuejohtajan valinnasta on normaali muutoksenhakuohje eli 30 päivän valitusaika. 

Vielä ei ole tiedossa, koska Naukkarinen aloittaa tehtävässään. Kuva: Miia Lahti / Oma Häme

Hyvinvointialuejohtajan tehtävä on vakituinen, mutta siinä on kuuden kuukauden koeaika. Aluehallitus linjaa hyvinvointialuejohtajan palkan ja tekee johtajasopimuksen Naukkarisen kanssa.

Kanta-Hämeen hyvinvointialuejohtajaksi haki peräti 24 henkilöä, joista yhdeksän haastateltiin. Henkilöarvioinnissa ja aluevaltuuston esittelyssä oli mukana neljä hakijaa. Valintaprosessia hoiti aluehallituksen nimeämä arviointiryhmä konsultin tukemana. Hyvinvointialuejohtajalta edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa ja vahvoja näyttöjä vaativasta johtamistyöstä.

Lautakuntien jäsenet nimettiin

Muut kokousasiat aluevaltuusto hyväksyi esityslistan mukaisesti. Kokouksessa nimettiin lautakuntien puheenjohtajat ja jäsenet varajäsenineen.

Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Piia Olkinuora (sd.) ja varapuheenjohtajiksi Päivi Kankaanmäki (kok.) ja Kirsi Mäkilaine (ps.). Lasten, nuorten ja perheiden lautakuntaa johtaa Riku Bitter (kok.) ja varapuheenjohtajina toimivat Eveliina Hostila (sd.) ja Kylli Kylliäinen (kd.) Turvallisuuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Heini Ristavaara (kesk.) ja varapuheenjohtajiksi Emmi Lintonen (sd.) ja Mika Penttilä (kok). Kussakin lautakunnassa on 13 jäsentä.

Seitsenhenkistä yksilöjaostoa johtaa Ranjith Kumar Prabhakaran (sd.) ja varapuheenjohtajana on Aino Närkki (kok).

Kaikki lautakuntien jäsenet ja varajäsenet on listattu tälle sivulle