Uutiset

Aluevaalilautakunnan pöytäkirja korjatusta vaalituloksesta – aluevaltuuston kokoonpano ei muutu

Kanta-Hämeen aluevaalilautakunta korjasi aluevaalien tulosta kokouksessaan 28. tammikuuta. Korjauksen syynä oli Hattulan laskennassa havaittu virhe, joka ei kuitenkaan vaikuta aluevaltuuston kokoonpanoon.

Hattulan kunnan keskusvaalilautakunta ilmoitti torstai-iltana aluevaalilautakunnalle äänten tallennuksessa tapahtuneesta virheestä. Virheen vuoksi Kokoomuksen ehdokkaan Jere Ojasen (nro 452) ääniä oli vahingossa tallennettu Aino Närkin (nro 451) hyväksi.

Hattulan vaalilautakunnan ilmoituksen perusteella aluevaalilautakunta korjasi aluevaalien tulosta kokouksessaan perjantaina.

Korjatussa tuloksessa Aino Närkin äänimäärä vähenee 13 äänellä ja ne on laskettu Jere Ojasen hyväksi. Korjaus ei vaikuta aluevaltuuston kokoonpanoon. Tosin Maija Kontturi (nro 434) nousee äänimäärällään 327 Aino Närkin ohi sijalle 52. Ja Närkki tippuu 317 äänellä sijalle 58 eli on viimeisenä valtuustoon yltävä kokoomuslainen.  

Ohessa 28.1. korjattu vaalitulos eli valitut aluevaltuutetut ja varavaltuutetut vertausluvuittain (pdf)

Vaalien tulokseen voi hakea muutosta valittamalla. Aluevaalien tuloksen vahvistamista koskevaan päätökseen voidaan tehdä valitus hallinto-oikeudelle 14 päivän kuluessa siitä, kun vaalien tulos on julkaistu. Tarkemmat valitusohjeet löytyvät Kanta-Hämeen aluevaalilautakunnan kokouspöytäkirjasta (pdf).

Lisäinfoa vaalilaista löytyy Oikeusministeriön sivuilta.

Valitut aluevaltuutetut löytyvät Oikeusministeriön vaalitietopalvelusta.