Uutiset

Aluehallitus valitsi hyvinvointialueelle neljä toimialajohtajaa

Aluehallitus valitsi hyvinvointialueelle toimialajohtajat ikäihmisten palveluihin, terveydenhuoltoon, perhe-, sosiaali- ja vammaispalveluihin ja pelastuspalveluihin. Muut johtajanimitykset jäävät syksylle, koska niiden toimenkuvia on tarkennettava.

Aluehallitus valitsi maanantain kokouksessaan neljä toimialajohtajaa. Ikäihmisten palveluiden toimialajohtajaksi valittiin Satu Ala-Kokko, perhe-, sosiaali- ja vammaispalvelujen toimialajohtajaksi Marika Paasikoski-Junninen ja terveydenhuollon toimialajohtajaksi Sally Leskinen. Lisäksi aluehallitus nimitti pelastusjohtaja Petri Talikan pelastuspalveluiden toimialajohtajaksi.

Aluehallituksen päätös perustui valintatyöryhmän yksimieliseen esitykseen. Henkilövalinnat perustuvat osaamiskartoitukseen, jolla kerättiin tietoa nykyisten viranhaltijoiden osaamisesta ja mielenkiinnosta tulla sijoitetuksi hyvinvointialueen johtajatehtäviin. Rekrytointikeskusteluissa oli mukana 19 viranhaltijaa ja henkilöarvioinneissa 15 viranhaltijaa.

Virkavalintoja valmisteli arviointityöryhmä, johon kuuluvat aluehallituksen puheenjohtajat Kaisa Lepola (sd.), Juha Isosuo (kok.) ja Johanna Häggman (kesk.) sekä vt. hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindberg, projektipäällikkö Matti Korkala sekä konsultti Vesa Peltonen VPFuture Oy:stä. Tuleva hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen osallistui myös prosessiin.

Alun perin aluehallituksen piti tässä kohtaa nimittää seitsemän johtajaa. Aluehallitus päätti kuitenkin jättää syksyyn sosiaali- ja terveysjohtajan, konsernipalvelujohtajan sekä järjestämisjohtajan nimitykset, jotta näiden johtajien toimenkuvia pystytään tarkentamaan.

Aluehallitus päätti toimialajohtajien palkoista ja hyvinvointialuejohtajan johtajasopimuksesta esityslistan mukaisesti. Myös hyvinvointialueen työterveyshuollosta tehtiin päätös. Sen mukaan Terveystalo vastaa hyvinvointialueen työterveyshuollosta vuonna 2023. Työterveyshuoltopalvelut kilpailutetaan vuonna 2023 niin, että uusi sopimus astuu voimaan 1.1.2024.

Muut asiat päätetiin esityslistan mukaisesti.

Lisätietoja: vt. hyvinvointialuejohtaja Jukka Lindberg p. 040 5950 631