Ohje äidinmaidon pakastajalle

Äidinmaidon pakastamisohjeita kotipakastajalle

Pakastamisasiat  

Pakasta maito pakastukseen tarkoitettuihin muoviastioihin tai pusseihin. Pese ennen pakastamista monikäyttöiset pakastusastiat hyvin ja huuhtele keitetyllä vedellä.  

Pakastaminen  

Lypsä rintamaito hyvin puhdistettuun ja keitettyyn astiaan, jäähdytä ja pakasta. Saman päivän aikana lypsettyjä maitoeriä voi yhdistää kylmänä. Huolehdi käsien ja rintojen puhtaudesta käsitellessäsi ja lypsäessäsi maitoa.  

Pakasteessa (-18 ºC tai kylmemmässä) rintamaito säilyy kolme kuukautta. Älä pakasta rintamaitoa uudelleen, jos se on päässyt välillä sulamaan.  

Sulattaminen  

Sulata rintamaitopakaste huoneenlämmössä, lämpimässä vesihauteessa tai jääkaapissa yön yli. Sulattamisen jälkeen maito säilyy jääkaapissa noin vuorokauden jääkaapin lämpötilan ollessa alle +5 ºC.  

Sulatetun rintamaidon ulkonäkö ja tuoksu poikkeavat jonkin verran tuoreesta rintamaidosta, silti se on ehdottomasti käyttökelpoista.  

Luovuttajaksi  

Jos sinulla on rintamaitoa yli oman tarpeen, ota yhteyttä sairaalan äidinmaitokeskukseen. 

Katso yhteystiedot verkkosivuiltamme

Rintamaito on ehdottoman tärkeää keskosille ja sairaille lapsille.