Työtä tuunataan kahdessa pilottitiimissä

Työn imua työtä tuunaamalla -verkkovalmennusta pilotoidaan Kanta-Hämeessä kahdessa tiimissä osana maakunnan toimintakulttuurin ja johtamisen kehittämistä. Toinen pilottitiimi on 14-henkinen porukka Hämeen TE-toimistosta ja toinen 18-henkinen sairaanhoitajien tiimi esimiehineen Hämeenlinnan kaupungin ikäihmisten kotihoidosta.

Työn imua työtä tuunaamalla -verkkovalmennus on Työterveyslaitoksen menetelmä henkilökohtaisen työn imun parantamiseen. Kun työntekijä kehittää aktiivisesti itse työtään, omista tarpeistaan käsin, hänen motivaationsa ja hyvinvointinsa kasvavat. Sitä kautta myös suoritukset paranevat. Kun työntekijä tuntee työn imua työssään, se näkyy koko työyhteisön ja organisaation menestyksenä asiakkaille sekä muille työntekijöille. Tutkitusti verkkovalmennuksella myös kyetään parantamaan työntekijän valmiuksia toimia työn tai organisaation muutostilanteissa.

Maakuntaan rakennetaan yhdessä työntekijöiden voimavaroihin ja mahdollistavaan johtamiseen perustuvaa toimintakulttuuria. Parhaimmillaan juuri alkaneet verkkovalmennukset palvelevat tätä tarkoitusta helpolla ja mielekkäällä tavalla. Mikäli kokemukset piloteista ovat hyvät, työn tuunaamisen verkkovalmennusta tarjotaan myös muille tulevan maakunnan tiimeille. Pilotit jatkuvat huhtikuun loppuun saakka.

Työtä tuunamassa Marjaana Elo (vas.) ja Paula Lehtinen Hämeen TE-toimistosta

Lisätietoa:

Matti Korkala
Projektipäällikkö, henkilöstöasiat. Oma Häme
p. 050 577 9747
matti.korkala@hame.fi

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun