Luontoelämysten taikaa sote-palveluihin

Tervetuloa Paras mahdollinen + -seminaarisarjan kolmanteen seminaariin Luontoelämysten taika kannattelee – puhetta Green Care -toiminnasta ti 12.2.2019 klo 12–16 Forssaan (Wahreninkatu 11, HAMKin auditorio).

Seminaarissa kuullaan kolme puheenvuoroa: Luonnonvarakeskuksen tutkija Anja Yli-Viikari kertoo Green Care -toiminnan vaikutuksista ja valtakunnallisesta tilanteesta, toimintaterapeutti Antti Lemetyinen esittelee, miten Sipoon kaupungissa tuotetaan ikääntyneille hyvinvointia luonnosta ja kokemusasiantuntija Maiju Palin kertoo luonnon ja eläinten eheyttävästä vaikutuksesta sekä siitä, miten tärkeitä pehmeät arvot ja työskentelytavat ovat silloin, kun ihminen on kohdannut traumatisoivan tilanteen. Seminaarin toiminnallisissa osioissa toteutetaan voimaeläintyöskentely ja tehdään luontoaiheinen mielikuvamatka. Paikalla on myös sosiaalipedagogisessa koiratoiminnassa työskentelevä Etta-koira. Ohjelma (pdf)

Paras mahdollinen + on neliosainen seminaarisarja, joissa etsitään parasta mahdollista mallia siihen, miten sosiaali- ja kulttuuriala voivat yhdessä vaikuttaa osallisuuden toteutumiseen yhteiskunnassa ja kuinka esimerkiksi taide- ja luontolähtöiset palvelut tulee huomioida sote-palveluissa ja -valmisteluissa.

Seminaarisarja on suunnattu palveluiden käyttäjille, tuottajille, sosiaalialan henkilöstölle ja päättäjille sekä kulttuurialan henkilöstölle ja toimijoille. Sarjassa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja taide- ja luontolähtöisten palveluiden vaikuttavuudesta ja esimerkkejä jo toimivista palveluista. Palvelun käyttäjät ja heidän läheisensä kertovat kokemuspuheenvuoroissa konkreettisista vaikutuksista yksilötasolla.

Seminaaripäivät ovat maksuttomia ja sisällöiltään erilaisia sekä toisiaan tukevia. Seminaaripäiviin voi osallistua vaikka ei olisi osallistunut aiempiin päiviin.

Kahvituksen järjestämiseksi seminaariin on sitova ennakkoilmoittautuminen: Ilmoittautuminen

Tutustu aiempien seminaaripäivien ohjelmiin:

Kutsua saa jakaa mielellään eteenpäin! Tervetuloa!

 

Lisätietoa:

Sirpa Ylikerälä, sosiaalihuollon projektiasiantuntija, Oma Häme / Hämeen liitto, sirpa.ylikerala@hame.fi, p. 050 505 3746

Karoliina Kärkkäinen, sosiaalihuollon kehittämispäällikkö, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä, karoliina.karkkainen@fshky.fi, p. 040 630 4440

Päivi Lilja, toiminnanjohtaja, Kettuki, paivi.lilja@kettuki.fi, p. 044 040 5107

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun