Joulukuussa juhlistettiin kohtaamisia

LAPE-hanke on kerännyt 2018 syksyllä perheiltä kokemuksia aidoista kohtaamisista. Vastauksia on saatu hienot 39 vajaassa kahdessa kuukaudessa. Aidon kohtaamisen kampanjan tavoitteena on ollut nostaa esiin perheiden ääntä, jakaa tunnustuksia hyvästä työstä ja tukea positiivisen kierteen syntymistä lapsi- ja perhepalveluissa.

Kunniakirjoja on jaettu joulukuun aikana 30 kappaletta. Perheet ovat nostaneet esiin ammattilaisia päiväkodeista, neuvoloista, kouluista, järjestöistä, sairaaloista, seurakunnasta, nuorisotyöstä, urheiluseuroista, vammaispalveluista ja lastensuojelusta eri puolilta maakuntaa. Siis oikeastaan kaikilta lasten, nuorten ja perheiden elämässä mukana kulkevilta tahoilta. Kunniakirjojen saajat ovat olleet yllättyneitä ja ilahtuneita positiivisesta palautteesta. Kunniakirjojen avulla on pysähdytty juhlistamaan ainakin yhden perheen tärkeää, hyvää kokemusta kohdatuksi tulemisesta.

Perusteluissaan perheet ovat puhuneet inhimillisistä asioista: huomioon ottamisesta, kuulemisesta, lämmöstä, kunnioituksesta ja kannustamisesta.

”Henkilökunta palveluhaluista ja kohtaa lapsen vanhempineen lämpimästi ja aidosti. Halu auttaa ja löytää kaikille sopivia ratkaisuja raskaan arjen tukemiseksi.”

”Susanna on ollut lapseni hoitotiimissä jo useamman vuoden ja ainoa pysyvä henkilö lääkäreiden vaihtuessa. Susanna on aito kohtaaja sanan todellisessa merkityksessä, todella lämmin ja myötätuntoinen. Hän on nähnyt perheemme iloja ja suruja, reagoinut yhteydenottoihini nopeasti, ottaa huoleni todesta ja todella aidosti kohtaa minut ja lapseni. Susanna ansaitsee tämän maininnan ja kunniakirjan.”

”Olin kevään ja kesän kamppaillut kelan ja työkkärin kanssa opiskeluihini liittyvissä asioissa saamatta mitään oikeita vastauksia. Lopulta Hämeenlinnan Ohjaamossa (Turuntie 4-6) työskentelevä työkkärityöntekijä nappasi minua hihasta siellä käydessä kun sivukorvalla kuuli että olen keskeyttänyt opintoni ja haluamassa jatkaa. En olisi koskaan saanut tietää nykyisestä opintopolustani (tutkinto valmiiksi -ohjelma työkkärin kautta eli opiskelen työttömyystuilla, en opintotuilla) kun mistään muualta ei semmoisesta oltu kerrottu. Samaisessa ohjaamossa sain samalla kertaa käytyä työkkäri sekä kouluasiat samassa tilassa ja ystävällisessä palvelussa!”

 

Perheiden näkemyksiä kohtaamisesta analysoidaan tarkemmin tammikuussa 2019. Myös loput kunniakirjat jaetaan alkuvuoden aikana. Ehdotuksia kohtaamisista ja kunniakirjan saajista voi lähettää vielä 31.1.2018 asti osoitteessa bit.ly/aitokohtaaja.

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun