Paras mahdollinen + -seminaarisarja kulttuurisen hyvinvoinnin ja osallisuuden puolesta

Miten sosiaali- ja kulttuuriala voivat yhdessä vaikuttaa osallisuuden toteutumiseen yhteiskunnassa? Miten taide-, ja luontolähtöiset palvelut tulee huomioida sote-valmisteluissa? Millaisia kulttuurisia hyvinvointipalveluja on jo olemassa Kanta-Hämeessä ja mitä niistä kertovat palvelun käyttäjät?

Hyvinvoinnin puolesta -seminaarisarjassa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja taide- ja luontolähtöisten palveluiden vaikuttavuudesta. Läheltä arkea esitellään esimerkkejä jo toimivista palveluista. Palvelun käyttäjät ja heidän läheisensä kertovat kokemuspuheenvuoroja.

Seminaarisarja on suunnattu palveluiden käyttäjille, tuottajille, sosiaalialan henkilöstölle ja päättäjille sekä kulttuurialan henkilöstölle ja toimijoille.
Toteutus:
7.9.2018 Hämeenlinna,
21.11.2018 Riihimäki,
12.2.2019 Forssa,
8.4.2019 Hämeenlinna

HUOMIOI myös Open Call: Oletko taide- tai luontolähtöisten palveluiden tuottaja? Etsimme hyviä esimerkkejä Hämeestä, joita voimme esitellä osana seminaarisarjan ohjelmaa. Samalla kartoitamme kulttuuri- ja luontolähtöisten palveluiden nykytilaa Hämeessä. Ota yhteyttä seminaarijärjestäjiin ja kerro lisää palvelustanne.

Seminaaripäivät ovat maksuttomia ja sisällöiltään erilaisia sekä toisiaan tukevia.

Kahvitarjoilu.

Paras mahdollinen + -seminaarisarjaa koordinoi laaja-alainen työryhmä, jonka tavoitteena on taide-, kulttuuri- ja luontolähtöisten palveluiden huomioiminen osana sote- ja maakuntauudistusta toiminnallisesti ja rakenteellisesti.

Lisätietoja:
Sirpa Ylikerälä, sosiaalihuollon projektiasiantuntija Oma Häme / Hämeen Liitto sirpa.ylikerala@hame.fi, 050 505 3746
Elisa Lientola, läänintaiteilija Taiteen edistämiskeskus elisa.lientola@taike.fi, 029 5330894
Päivi Lilja, toiminnanjohtaja Kettuki paivi.lilja@kettuki.fi, 044 0405107

 

Ensimmäinen seminaari järjestetään Hämeenlinnassa 7.9.2018.

Paras mahdollinen +
OSA 1: Pelko pois! – puhetta taiteen vaikuttavuudesta
7.9.2018 HAMK Visamäki Hämeenlinna

Seminaarisarjan avaa aamupäivän mittainen tilaisuus Hämeenlinnan HAMKin kampuksella. Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän ja Päijät-Hämeen liiton hankejohtaja Ismo Rautiainen kertoo miten taidetta jo toteutetaan osana sotepalvelua. Pertti Kurikan alter ego Kalevi Helvetti kannustaa yleisöä kohtaamaan omia pelkojansa. Taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Arttu Haapalainen Taiteen edistämiskeskuksesta kertoo Pirkanmaan alueellisesta kulttuurihyvinvointisuunnitelmasta ja taiteen vaikuttavuudesta. Erityistä tukea tarvitsevan taiteilijan äiti kertoo omakohtaisia kokemuksia lapsensa uran vaiheilta.

8.30 Aamukahvi
9.00 Aloitussanat
Sirpa Ylikerälä, sosiaalihuollon projektiasiantuntija OmaHäme ja Merja Salminen, yliopettaja HAMK
9.15 Taide osaksi sotepalvelua yhteisellä tahdolla Ismo Rautiainen, hankejohtaja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä & Päijät-Hämeen liitto
9.45 Kalevi Helvetin pelkotyöpaja
Kalevi Helvetti aka Pertti Kurikka avustajinaan Kalle Pajamaa ja Heini Merkkiniemi
10.45 Taide ja kulttuuri luovat hyvinvointia ja mielekästä elämää Arttu Haapalainen läänintaiteilija TAIKE
11.30 Kokemuspuheenvuoro
Satu Salmi, erityistä tukea tarvitsevan taiteilijan äiti
11.45 Keskustelua
12.00 Tilaisuuden päätös

Ilmoittautuminen 7.9. tilaisuuteen tarjoiluiden vuoksi viimeistään 4.9.2018 mennessä:  https://link.webropolsurveys.com/S/EF0872D1E963E20D

Käyntiosoite: HAMK, Korkeakoulukeskus, Visamäki, C-rakennus, Auditorio 104,  Visamäentie 35 A, 13100 Hämeenlinna

Seminaarikutsua saa mielellään lähettää eteenpäin sekä omassa organisaatiossa, yhteistyökumppaneille että asiakastahoille!

 

Tervetuloa!

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

1Kommentti

Osallistu keskusteluun