Valmistelu jatkuu Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu jatkuu kuten ennenkin, vaikka valtakunnallisia päätöksiä joudutaan yhä odottamaan. Aikataulun hidasteista huolimatta valtakunnallisella tasolla pidetään tärkeänä, että maakuntien valmistelu jatkuu keskeytymättömänä. Muutosjohtaja Jukka Lindbergin mukaan maakunnissa, mukaan lukien Kanta-Häme, on jo laajasti valmius toimeenpanoon.

– On käynyt selväksi, että odottamamme eduskunnan päätökset maakunta- ja sote-uudistuksesta siirtyvät eduskunnan syysistuntokaudelle. Päätöksiä on ilmeisimmin odotettavissa aikaisintaan syys-lokakuussa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että maakuntavaalit siirtyvät tammikuusta eteenpäin. Paljon riippuu siitä, kuinka nopeasti valtioneuvoston selvityksen pohjalta eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ja mahdollisesti muut valiokunnat saavat tehtyä lainsäädäntöön tarvittavat muutokset. Kun tarkemmat aikataulutiedot tulevat, päivitämme Kanta-Hämeen valmisteluaikataulun niiden mukaisesti, Lindberg toteaa.

Kanta-Häme ei saanut toukokuussa sosiaali- ja terveysministeriöltä hakemaansa valinnanvapauspilottia. Uusi pilottihakemus aiotaan kuitenkin jättää syksyllä.

– Pilottihakemuksen valmistelu on käynnissä ja tarkennamme aiemman hakemuksen sisältöä koko ajan. Valtioneuvoston selvityksen perusteella näyttää ilmeiseltä, että pilottihakemusten kriteerejä tarkennetaan ja pilotit alkavat lainsäädännön hyväksymisen ja rahoituspäätösten valmistumisen jälkeen aikaisintaan 2019. Pilotit sovitetaan valinnanvapauden vaiheistukseen, johon laaditaan tavoiteaikataulu.

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun