Muutosjohtajien tervehdys

”Kesäkuun viimeisenä päivänä oli maakuntauudistuksen esivalmisteluvaiheen määrä päättyä – hallituksen alkuperäisten lakiesitysten mukaan. Jo koko tovin on ollut ilmeistä, että maakuntien perustaminen ja väliaikaishallinnon aloittaminen siirtyy myöhempään ajankohtaan. Viimeiset viikot ovat olleet täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta perustuslakivaliokunnan lausunto osaltaan selkeytti tilannetta, jos kohta avoimiakin kysymyksiä on…”

Hetkinen nyt, tuohan on tasan vuoden takaisesta henkilöstötiedotteesta ja muutosjohtajien tervehdyksestä!! Siis…?

Vaikka historia näyttää toistavan vitsejään, eteenpäinkin on menty. On kuitenkin selvää, että maakunta- ja sote-uudistuksen lakikokonaisuus päätyy eduskunnan päätettäväksi vasta syys-lokakuussa. Käytännössä tämä tarkoittanee sitä, että maakuntavaalit siirtyvät tammikuusta 2019 eteenpäin. Selvästi tätä myöhäisempi aikataulu johtaa taas keskustelemaan mahdollisuudesta käynnistää maakuntien toiminta myöhemmin kuin 1.1.2020. Paljon riippuu siitä, kuinka nopeasti sosiaali- ja terveysvaliokunta ja mahdollisesti muut valiokunnat saavat tehtyä lainsäädäntöön tarvittavat muutokset.

Kanta-Hämeessä Oma Häme –valmistelu on ollut ja on täydessä valmiudessa siirtyä uudistuksen toimeenpanovaiheeseen. Heti kun aikataulut ovat selvät. Valmistelutyö jatkuu kaiken aikaa, mutta joissakin asioissa on odotettava, kunnes maakunnat saadaan perustettua ja väliaikaishallinto käynnistettyä. Tällainen on esimerkiksi henkilöstösiirtojen valmistelutöiden aloittaminen käytännössä.

Loppuun tuntuu aivan perustellulta lainata vielä toisen kerran vuoden takaista henkilöstötiedotetta:

”Epävarmuuksista huolimatta maakuntauudistuksen valmistelu siis jatkuu. Tässä vaiheessa toivotamme meille kaikille oikein rentouttavaa kesää. Yhdessä tekeminen jatkuu elokuussa.”

 

Muutosjohtajat Jukka Lindberg ja Matti Lipsanen

Matti Lipsanen
Matti Lipsanen

Muutosjohtaja, 050 506 0697, matti.lipsanen@hame.fi

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun