Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yhteistyö- ja rakenneselvitys

Hämeen maakuntahallitus pitää tehtyä Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien yhteistyö- ja rakenneselvitystä laadukkaasti tehtynä ja sen arvioidaan antavan hyvän pohjan erikoissairaanhoidon yhteistyön tiivistämiselle.

Erikoissairaanhoidon yhteistyöhön liittyvät keskeiset päätökset määrittävät merkittävästi tulevan maakunnan toimintaa. Päätökset tulee tehdä maakunnan demokraattisissa toimielimissä ja selvitykseen liittyvät jatkovalmistelut on alusta alkaen kytkettävä kiinteäksi osaksi maakuntakonsernin ja maakunnan palvelukokonaisuuksien valmistelua.

Yhteistyön tiivistämiseen liittyy vielä suuria avoimia kysymyksiä koskien muun muassa viranomaispäätöksiä, verokohtelua ja yhtiön pääomittamista. Ennen lopullista päätöksentekoa kaikki avoinna olevat kysymykset on selvitettävä perusteellisesti.

– Sairaanhoitopiirit ovat hahmottaneet erikoissairaanhoidon tulevaisuuden haasteet erittäin osuvasti. Yhteistyötä on syytä tiivistää ja kytkeä erikoissairaanhoidon yhteistyön tiivistämisen tavat tulevien maakuntien suunnitelmiin, toteaa Oma Hämeen muutosjohtaja Jukka Lindberg.

Selvitysraportti pitää sisällään mm. yhteistyön tiivistämisen strategiset tavoitteet ja toteuttamisen vaihtoehdot sekä ehdotuksen toteuttamismalliksi.

Lisätietoja: muutosjohtaja Jukka Lindberg, p. 040 595 0631

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun