Kanta-Häme hakee maakunnallista valinnanvapauspilottia – Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä hallinnoimaan hanketta

Kanta-Hämeen maakunta on jättänyt tänään sosiaali- ja terveysministeriöön 8,6 M euron valtionavustushakemuksen vapaan valinnan pilotointiin. Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän yhtymähallitus antoi keskiviikon kokouksessaan suostumuksensa sille, että kuntayhtymä voi toimia hankkeen hallinnoijana. Valtionavustus on sataprosenttinen.

Pilotissa asiakkaat saavat kokeilla asiakasseteliä ja henkilökohtaista budjettia. Asiakassetelin käyttöä Kanta-Hä­meessä kokeillaan kotiin annettavissa palveluissa ja erilaisissa kuntoutuksen muodoissa. Henkilökohtaista budjettia suunnitel­laan kokeiltavaksi erityisesti vammaisten lasten ja heidän perheidensä apuna sekä työikäisten liikuntavammaisten henkilöiden kohdalla. Asiakassetelin ja henkilökohtaisen budjetin myöntäminen perustuu aina asiakkaan tilanteen arviointiin.

Pilotissa vahvistetaan asiakkaan vapautta valita ja päättää tarvitsemistaan palveluista ja niiden sisällöistä. Lisäksi pilotin tavoitteena on saada asiakkaan palveluvalikoima monipuolisemmaksi ja rakentaa kumppanuutta yritysten, järjestöjen ja yhteisöjen kanssa. Tärkeä osa pilotointia on sosiaali- ja terveydenhuollon integraatio ja yhteisten toimintatapojen tehostaminen.

Kanta-Hämeen kuntien ja kuntayhtymien tulee päättää 26.4. mennessä, lähtevätkö he mukaan maakunnalliseen pilottiin. Pilottialueen tulee kattaa vähintään 80 % maakunnan alueen väestöstä. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee päätöksen pilotin saavista maakunnista huhtikuun lopussa. Tavoitteena on, että pilotit voisivat alkaa 1.7.2018, kun valinnanvapauslaki on hyväksytty eduskunnassa.

Lisätietoja:

Projektisuunnittelija Johanna Hämäläinen, puh. 050 505 3795
Projektiasiantuntija Auli Anttila, puh. 050 512 1249
Projektipäällikkö Niina Haake, puh. 040 869 6436

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

2 Kommenttia

Osallistu keskusteluun