Ylimaakunnallista yhteistyötä

Hämeen maakuntahallitus keskusteli kokouksessaan 16.10.2017 sote- ja maakuntauudistukseen liittyvistä ylimaakunnallisista tehtävistä. Maakuntahallitus toimii Kanta-Hämeen sote- ja maakuntauudistuksen poliittisena seurantaryhmänä ja käsittelee uudistuksen valmistelua jokaisessa kokouksessaan.

Osa maakuntauudistuksen tehtävistä tullaan toteuttamaan ylimaakunnallisena yhteistyönä. Tällaisia voivat olla mm. liikenteeseen sekä ympäristöön liittyvät palvelut.

Sote-palveluissa maakunnat ryhmittyvät yliopistosairaaloiden ympärille muodostuviin yhteistyöalueisiin, jonka Kanta-Hämeen kanssa muodostavat Pirkanmaa ja Etelä-Pohjanmaa.

Maakuntauudistuksen tehtävistä kootaan maakunnalliset kokonaisuudet aina, kun se on mahdollista ja tarkoituksenmukaista. Ylimaakunnallisissa tehtävissä tarkastellaan ensi sijassa mahdollisuutta hyödyntää yhteistyöalueen kokonaisuutta. Tarvittaessa yhteistyötä tehdään joustavasti ja ketterästi eri suuntiin.

Lisätiedot: Matti Lipsanen, muutosjohtaja, puh. 050 506 0697

Hämeen liitto
Hämeen liitto
Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun