Kanta-Hämeessä pilotoidaan maakunnallista nuorisovaltuustoa

Kanta-Hämeen maakunnallisen nuorisovaltuuston valmistava kokous pidettiin Hämeen liitossa 5.9. Suunnittelukokoukseen osallistuivat nuorisovaltuutettu Eero Roslander, Kanta-Hämeen LAPE-hankkeen projektipäällikkö Satu Raatikainen, Hämeenlinnan kaupungin osallisuuskoordinaattori Mervi Hiltunen sekä Aleksi Koivisto ja Ainomaija Rajoo Suomen Nuorisovaltuustojen liitosta.

Eduskunnalle annetun maakuntalakiesityksen mukaan maakuntien on asetettava maakunnallinen nuorisovaltuusto tai muu vaikuttajaryhmä. Maakuntauudistus on siten mahdollisuus luoda uutta osallisuuden ja vaikuttamisen kanavaa nuorille. Ajatuksena on, että maakunnan nuorisovaltuusto tekee jatkossa yhteistyötä myös kunnallisten nuorten vaikuttajaryhmien kanssa.

Maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamista valmistelee valtakunnallisesti MaNU-hanke, eli maakunnallisten nuorisovaltuustojen perustamis- ja kehittämishanke. Hanketta vetää Suomen Nuorisovaltuustojen liitto ry. Kanta-Häme on mukana yhtenä kolmesta pilottimaakunnasta.

– Osallisuus on yksi Kanta-Hämeen sote- ja maakuntavalmistelun ja myös LAPE-hankkeen kantava teema. On hienoa olla mukana pilotissa, joka edistää nuorten äänen kuulumista maakunnassa, projektipäällikkö Satu Raatikainen toteaa.

Hämeen nuorisovaltuuston ensimmäinen varsinainen kokous järjestetään lokakuussa Hämeenlinnassa. Kokoukseen kutsutaan nuorten edustajat kaikista Kanta-Hämeen kunnista. Tarkoituksena on käsitellä muun muassa maakunnallisen nuorisovaltuuston toimintasääntöä.


Lue myös alueuudistus.fi-sivujen Muutoksessa-blogista teksti Nuoret mukaan maakuntia tekemään

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun