Seudulliset infotilaisuudet valinnanvapauspilotista

Kutsu kuntien luottamushenkilöille sekä johtaville virkamiehille ja muille kiinnostuneille

Kanta-Häme on 7.7.2017 hakenut mukaan maakunnalliseen sosiaali- ja terveyspalvelujen valinnanvapauspilottiin. Tarkoitus on pilotoida valinnanvapauslain mukaista niin sanottua suoraa valintaa, jossa asiakas saa valita sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajansa yksityisistä ja julkisista tuottajista. Pilotin piirissä olisi koko maakunnan väestö.

Sitovat päätökset pilottiin osallistumisesta tehdään Kanta-Hämeen kuntien luottamuselinorganisaatioissa. Pilotin kesto on noin viisi vuotta ja kokonaisbudjetti 22,5 M€. Pilotin aikataulu ja suunnitelmat tarkentuvat, kun hallitus antaa uudet tarkennetut hakuohjeet. Hakemuksen sisältöön vaikuttaa todennäköisesti se, että valinnanvapauslaki palautettiin valmisteluun ja se tulee eduskuntaan annetun aikataulun mukaan maaliskuussa 2018.

Seudulliset infotilaisuudet valinnanvapauspilotista järjestetään seuraavasti:
– tiistai 8.8. klo 17-19, Hämeenlinna, Raatihuone, valtuustosali
– keskiviikko 9.8. klo 17-19, Riihimäki, Uramon koulu
– torstai 10.8. klo 17-19, Forssa, kaupungintalo.

Lisäksi aikataulusyistä Hattulassa järjestetään erillinen infotilaisuus ma 7.8. klo 18–19.15, paikkana Juteinitalo, kirjaston auditorio.

Tilaisuuksissa esitellään Kanta-Hämeen hankesuunnitelma ja valinnanvapauslainsäädännön ajankohtainen tilanne sekä käydään keskustelua valinnanvapauspilotista.

Lisätietoja: muutosjohtaja Jukka Lindberg, puh. 040 595 0631.

Alustava hankesuunnitelma

Tiivistelmä Kanta-Hämeen valinnanvapauspilotista

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun