Oma Häme siirtyi uuteen vaiheeseen

Kanta-Hämeen kuntien edustajista koostuva Oma Häme ohjausryhmä piti viimeisen kokouksensa maanantaina 21.8. Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu Hämeessä jatkuu heinäkuusta 2017 kesään 2018 pidennettynä esivalmisteluna. Pidennetyn esivalmisteluvaiheen ajan valmistelua ohjaa maakunnan väliaikainen valmistelutoimielin, jonka maakuntahallitus asetti kokouksessaan 21.8. Valmistelun poliittisena seurantaryhmänä toimii jatkossa maakuntahallitus.

Kokouksessa todettiin sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun ajankohtaistilanne ja uudet aikataulut. Ohjausryhmä kuuli myös katsauksen sote- ja maakuntavalmistelun vaiheista Kanta-Hämeessä vuosina 2015–2017 sekä käsitteli maakunnan valmistelun organisoitumista pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana ennen kuin väliaikainen valmistelutoimielin ottaa valmistelun johdon. Lisäksi keskusteltiin maakunnalliseen valinnanvapauspilottiin hakeutumisesta.

Tähän saakka kunnat ovat tehneet sote- ja maakuntauudistusta yhteisvoimin. Nyt siirrytään uuteen valmisteluvaiheeseen, jossa kuntien ohjaava rooli valmistelussa vähenee ja uudistuksen rahoitus siirtyy kokonaan valtion vastuulle. Palvelujen järjestäminen ja rahoittaminen säilyy kuitenkin vielä yli kaksi vuotta kuntien ja kuntayhtymien tehtävänä. Ohjausryhmässä todettiin, että vuoropuhelun ja yhteisen valmistelun pitää edelleen jatkua rakentavana ja tiiviinä.

Kokouksessa todettiin lisäksi, että Hattulassa ja Forssan seudulla jatkunut ulkoistus- ja yhteisyritysvalmistelu on saamassa uutta suuntaa. Asioiden palautuminen valmisteluun tarjoaa uuden mahdollisuuden maakunnan yhteistyön tiivistämiselle sosiaali ja terveyspalvelujen suhteen.

Kuvio Oma Häme valmistelusta pidennetyn esivalmisteluvaiheen aikana

Lisätietoja:

muutosjohtaja Matti Lipsanen, puh. 050 506 0697
muutosjohtaja Jukka Lindberg, puh. 040 595 0631

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun