LAPE-hanke KaupunkiJamboreella

Kanta-Hämeen LAPE-hanke osallistui 31.7.-3.8. Hämeenlinnan kaupungin järjestämän KaupunkiJamboree-tapahtuman Yhteiskunta & kansainvälisyys -osioon Linnanpuistossa. LAPE-hankkeen teltalla lapset ja nuoret saivat rakentaa palikoista oman hyvän arkensa. Palikat edustivat yhteiskunnan eri palveluja sekä muita tärkeitä asioita elämässä, kuten harrastuksia ja läheisiä ihmisiä.

Näin hienoja rakennelmia lapset ja nuoret tekivät, kun heiltä kysyttiin mistä meidän hyvä arki koostuu.

Yhteensä viitisenkymmentä 4-15 vuotiasta lasta kävi LAPE:n teltalla rakentamassa erilaisia palikkakokonaisuuksia sen perusteella, mitkä asiat juuri heidän elämässään ovat tärkeitä. Ihmissuhteet, harrastukset, koulu ja perusterveydenhuolto nousivat lähes kaikilla tärkeimmiksi. Koulu miellettiin hyvin tärkeäksi tulevaisuuden kannalta.

Lapset kokivat palvelut hyvin henkilökohtaisella tasolla ja valitsivat oman elämäntilanteensa mukaan tärkeitä palveluita. Joku mietti olevansa usein sairas ja tarvitsevansa erikoissairaanhoitoa. Toinen kertoi lastensuojelun olevan iso apu omassa arjessa. Joku taas koki päiväkodin olevan tärkeä paikka itselle.

Erityispalveluja kuten lastensuojelu, erikoissairaanhoito ja oppilashuolto valittiin usein henkilökohtaisten kokemusten kautta. Monet ajattelivat kuitenkin myös niin, että vaikka itse eivät kyseistä palvelua tarvitsekaan, se on erittäin hyvä olla olemassa niitä varten, jotka sitä tarvitsevat.

LAPE-tiimi Hämeenlinnan kaupunkijamboreella.

Palikoista yksi kasa oli maalaamaton, ja lapset saivat itse keksiä mitä se edustaa. Tärkeiksi asioiksi nousi tätä kautta myös muun muassa karkkipäivä, sosiaalinen media, esikoulu, suklaa, tietokonepelit, uiminen, kaverien kanssa hengaaminen, lukeminen ja syöminen.

LAPE-hanke jalkautuu taas tulevana viikonloppuna Elomessuille samojen palikkakekojen kanssa ja haastaa lapsia, nuoria ja perheitä rakentamaan hyvää arkea. LAPE:n piste löytyy Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin edustalta paikasta F11. Nähdään siellä!

 

 

 

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun