Oma Häme edelläkävijät -hanke etenee

Oma Häme etsi helmi- maaliskuussa nettikyselyn avulla maakunnasta sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjiä mukaan palvelujen kehitystyöhön. Vastauksia tuli kaikkiaan 321.

– Määrä oli ehkä hieman odotettua pienempi. Mutta tästä joukosta edelläkävijöitä, siis yhteystietonsa jättäneitä, oli 153 henkilöä. Se on oikein hyvä määrä, sanoo hankkeen toteutuksesta vastaava Juuso Heinisuo Hämeenlinnan kaupungilta.

Kysely liittyy sosiaali- ja terveysministeriön valtakunnalliseen kärkihankkeeseen Palvelut asiakaslähtöisiksi. Oma Häme on mukana hankeosuudella Oma Häme edelläkävijät. Kanta-Hämeessä etsitään sote-palvelujen edelläkävijöitä. Edelläkävijöistä muodostetaan ryhmä, jota voidaan jatkossa hyödyntää palvelukehityksessä.

– Edelläkävijät ovat palvelujen käyttäjiä, jotka omaksuvat nopeasti uusia tapoja toimia ja ovat myös innokkaita kehittämään käyttämäänsä palvelua, kuvaa Oma Hämeen projektikoordinaattori Marjo Lindgren.

Jatkossa yhteystietonsa antaneille terveyspalvelujen käyttäjille tehdään kysely, jolla selvitetään tarkemmin palvelujen käyttäjien käsityksiä julkisista palveluista. Kyselyiden jälkeen Oma Hämeellä on käytössä edelläkävijäryhmä, joita voidaan kontaktoida eri tavoin mukaan kehitystyöhön.

– Terveyspalvelujen edelläkävijöitä voidaan käyttää Oma Häme valmistelun tukena esimerkiksi vapaaseen valintaan liittyvässä suunnittelussa. Lisäksi haastattelemme kuljetuspalvelujen käyttäjiä. Haastattelujen jälkeen tarkoitus on hyödyntää edelläkävijöitä maakunnallisen kuljetuspalvelukeskuksen toiminnan tukena, Marjo Lindgren kertoo.

Hankkeen avulla saadaan tietoa edelläkävijyydestä ja potentiaalisista kehittäjäasiakkaista. Jatkossa maakunnat voivat toistaa tutkimuksen ja etsiä alueeltaan tarvittavia kehittäjähenkilöitä. Hanke on tapa saada Oma Häme suunnitteluun mukaan palvelujen käyttäjiä.

– Edelläkävijäasiakkaiden avulla on tarkoitus parantaa sote-palvelujen toimintaa ja asiakaslähtöisyyttä maakunnassa, Marjo Lindgren toteaa.

Lisätietoja: projektikoordinaattori Marjo Lindgren, puh. 046 922 6643, marjo.lindgren@hame.fi

 

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun