VIDEO: Ministeriöt painottivat lähipalveluja ja jarruttelivat yhteisyrityksiä

 

Ympärivuorokautinen päivystys keskittyy, mutta terveydenhuollon peruspalvelut tuodaan lähelle, myös iltaisin.

Kuntien ei pidä hätiköiden solmia esimerkiksi yhteisyritys- tai ulkoistamissopimuksia yksityisten palvelun tuottajien kanssa.

Näin viestittivät sosiaali- ja terveysministeriön erikoissairaanhoidon asiantuntija Timo Keistinen ja maakuntauudistuksen muutosjohtaja Pauli Harju valtiovarainministeriöstä maakuntakierroksellaan Forssassa keskiviikkona 8.3.2017.

– Väestö tarvitsee lähelle tuotuja peruspalveluja. Vaativiin hoitoihin, kuten leikkauksiin, voi matkustaa hieman pidemmälle. Monen erikoisalan päivystys ei kuitenkaan katoa Kanta-Hämeestä, totesi erikoissairaanhoidon asiantuntija Timo Keistinen.

Maakuntauudistuksen muutosjohtajan Pauli Harjun mukaan uusi lainsäädäntö muuttaa toimintaympäristöä niin kokonaisvaltaisesti, ettei kuntien kannata solmia esimerkiksi yhteisyritys- tai ulkoistamissopimuksia.

– Nyt ei pystytä tekemään sellaisia sopimuksia, jotka takaisivat uuden lainsäädännön mukaiset palvelut, Harju perusteli.

Hän muistutti, että uudistuksen tarkoituksena on monipuolistaa palvelujen tuotantoa yksityisten palvelujen tuottajien kautta, mutta yksityisistä kumppaneista päättää maakunta.

– Tuotantotapojen monipuolistamisen tuottaa maakunta eivätkä kunnat. Kunnat eivät jatkossa toimi edunvalvojina, Harju tähdensi.

Oma Hämeen muutosjohtajat Matti Lipsanen ja Jukka Lindberg korostavat, että yhteinen maakunnallinen valmistelu on koko Kanta-Hämeen etu.

– Paras lopputulos saadaan, kun maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu pysyy saman maakunnallisen sateenvarjon alla.

Lisätiedot:
muutosjohtaja Jukka Lindberg, p. 040 595 0631
muutosjohtaja Matti Lipsanen, p. 050 506 0697

LUE LISÄÄ JA KATSO MYÖS VIDEO: Forssan seudulla toivotaan yhteistyötä

Tia Yliskylä
Tia Yliskylä
Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun