Maakuntaan siirtyvien tehtävien nykytila on kartoitettu

Kanta-Hämeen maakuntauudistuksen sisältötyöryhmät ovat saaneet ensimmäisen työrupeamansa valmiiksi. Maakuntaan siirtyvien tehtävien nykytila on kartoitettu aluekehityksen ja kasvupalveluiden, maankäytön, liikenteen ja ympäristön, maaseutuasioiden sekä pelastuksen, turvallisuuden ja varautumisen näkökulmista. Tehtäväkartoituksiin voi tutustua Oma Hämeen verkkosivuilla.

 

Maakunnan palvelukokonaisuudet

Maakuntauudistuksen valtakunnallinen Palvelut ja Prosessit –työryhmä on tehnyt esityksen tulevien maakuntien palvelukokonaisuuksiksi. Palveluprosessien määrittelemiseksi ja muotoilemiseksi tehdään taustatyötä, jota maakunnissa voidaan hyödyntää. Kanta-Hämeen maakuntauudistuksen valmisteluryhmä päätti kokouksessaan 10.3., että Oma Häme jatkaa tulevan maakunnan tehtävien valmistelua Palvelut ja prosessit –ryhmän esittämän kahdentoista tehtäväkokonaisuuden pohjalta:

 • alueiden kehittämispalvelut
 • kasvupalvelut
 • maaseudun kehittämistehtävät
 • alueidenkäytön palvelut
 • liikennepalvelut
 • luonnonsuojelun palvelut
 • maatalous- ja elintarviketuotannon palvelut
 • ympäristöterveyden palvelut
 • vesi- ja kalatalouden palvelut
 • vesien- ja merenhoidon palvelut
 • kotoutumispalvelut
 • pelastus- ja varautumispalvelut

Kesäkuun loppuun jatkuvan esivalmisteluvaiheen aikana keskitytään maakunnan palvelujen ja prosessien määrittelyyn. Maakunnan varsinaista organisoitumista aletaan valmistella myöhemmin syksyllä.

Lisätietoja: muutosjohtaja Matti Lipsanen, p. 050 5060697

 

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun