Maakuntauudistuksen työryhmät valmistelevat muutosnäkymää

Oma Hämeen maakuntauudistuksen – eli tuttavallisesti makun – työryhmät järjestäytyivät viime vuoden lopulla ja aloittivat työnsä vuoden 2017 alussa. Luvassa on tiivis puolen vuoden työrupeama, joka tähtää maakunnan perustamiseen ja väliaikaishallinnon käynnistymiseen kesällä 2017.

Työryhmien toimeksiantona on maakuntaan siirtyvien tehtävien nykytilan kartoitus ja muutosnäkymän valmistelu. Nykyisten tehtävien hoito selvitetään helmikuun loppuun mennessä ja siinä vaiheessa voidaan tarkistaa ryhmien toimeksiantoa ja kokoonpanoja.

Maakuntaan siirtyvät tehtävät on jaettu neljälle työryhmälle:

  • aluekehitys ja kasvupalvelut
  • maankäyttö, liikenne ja ympäristö
  • maaseutu
  • pelastus ja varautuminen

Työryhmien tehtävät on ryhmitelty valmistelua varten, tehtävät edellä. Rakenteen ei ole mitenkään tarkoitus ennakoida tulevan maakunnan organisaatiota. Työryhmissä ovat edustettuina tehtäviä tällä hetkellä hoitavat tahot sekä tärkeimpiä sidosryhmiä. Myös henkilöstöllä on edustajat kaikissa ryhmissä.

– Työryhmät ovat aloittaneet työnsä napakalla otteella ja hyvässä hengessä. Erityisen kiinnostavaa on ollut keskustelu varautumisesta, jossa haetaan yhteyspintoja tulevan maakunnan eri toimintojen sekä kuntien ja muiden toimijoiden kesken, kertoo maakuntauudistuksen muutosjohtaja Matti Lipsanen, joka toimii kaikkien työryhmien sihteerinä.

Lisätietoja:
Muutosjohtaja Matti Lipsanen
p. 050 506 0697
matti.lipsanen(a)hame.fi

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun