Maakuntauudistuksen työryhmät järjestäytyvät

Oma Hämeen maakuntauudistuksen valmisteluun perustetaan neljä sisältötyöryhmää. Sote- ja maakuntauudistuksen yhteisiä asioita valmistellaan viidessä läpileikkaavassa ryhmässä.

Valmistelun yhteisistä ryhmistä on toiminnassa jo talous-, tietohallinto- ja henkilöstöryhmä. Tilat ja työnteon tavat sekä maakunnan elinvoima –ryhmät käynnistetään lähiaikoina.

”Läpileikkaavia ryhmiä voisi kutsua niin sanotusti tulevan maakunnan liimaksi.” toteaa maku-valmisteluryhmän varapuheenjohtaja Pekka Savolainen Hämeen ELY-keskuksesta.

Oma Hämeen muutosjohtaja Matti Lipsanen esitteli perustettavat maku-sisältötyöryhmät sekä koko valmistelua läpileikkaavat ryhmät maakuntauudistuksen valmisteluryhmälle 30.11.2016.

Sisältötyöryhmät keskittyvät maakuntiin jaettaviin tehtäviin

Maakuntauudistuksen sisältötyöryhmät ovat otsikoiltaan samansuuntaisia monen muun maakunnan kanssa. Työryhmien tehtävänä on selvittää ja valmistella maakuntiin siirtyvän 24 tehtävän järjestämistä.

Aluekehitys- ja kasvupalvelut –ryhmä keskittyy muun muassa aluekehitysviranomaisten tehtäviin, elinkeinoelämän ja innovaatioympäristöjen kehittämisen ja rahoittamisen suunnitteluun, kulttuurin edistämiseen, maakunnallisen identiteetin edistämiseen alueella, kotoutumisen edistämiseen sekä yritys-, työ- ja elinkeinopalvelujen järjestämisen (kasvupalvelut) suunnitteluun.

Maankäyttö, liikenne- ja ympäristö –ryhmä valmistelee muun muassa maakunnan suunnittelua ja maakuntakaavoitusta, kuntien alueiden käytön suunnittelua, liikennejärjestelmän toimivuutta ja liikenneturvallisuutta, tie- ja liikenneoloja, vesihuollon asioita, vesien ja merensuojelun ja –hoidon järjestämistä.

Maaseutu-ryhmällä on tehtävänään maatalous ja maaseudun kehittämisen valmistelu, maataloustuotteiden markkinajärjestelyt, kalatalous ja ympäristöterveydenhuollon asiat.

Pelastus, turvallisuus ja varautuminen –ryhmä käsittelee pelastustoimen valmistelua uuteen maakuntaan sekä alueellista varautumista.

Ryhmien puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat on jo nimetty. Ryhmät järjestäytyvät joulukuun aikana. Henkilöstön edustajat ovat mukana kaikissa ryhmissä.

Katso sisältötyöryhmien puheenjohtajat sekä aikataulusuunnitelma.

Lisätietoja:
Muutosjohtaja Matti Lipsanen, p. 050 506 0697

Oma Häme
Oma Häme

Meitä varten

Ei kommentteja

Osallistu keskusteluun